[開箱] 我的夢幻Dream 平板

昨天係EPC收的pipo w5

終於可以一試win 8 平板威力了

玩厭android 平板了
終於可以係街 玩我最喜歡 Quenn of heart 99
一開 game..... qoh99 停止回應
係 win7 可以玩既Game 係 win8 玩不了 @_@
試一下 RPGVXACE Game
係 windows mode 下 正常 一轉 Fullscreen ... Lag 到阿媽唔應得 ...........
上網 查 係 win8 fullscreen DirectDraw 出問題 .............
用 MS 自家ApplicationCompatibilityToolkitSetup 行 ForceDirectDrawEmulation
FIX 無效 ...(無言中... win8 仲work的 8.1無效)
我係外國網找左六小時 找左個 小小的app dll...
竟然開到了 ....... %^&*(  = =

再開 intel driver Vsync.....
竟然返回win98 時代的Qoh99(超順..... 我XXXX )
(這Game 自win2000 後 開始有不少小問題..... Fps 60-62之間跳(實際得40-5xfps),會突然 99Fps... Game 在 winxp 問題更甚)
花左10年找唔到方法攪,這一刻我 O 咀了
現在用這 app Fix 連 係 Win7 上執行 Qoh99 也回復正常....了  死MS 你攪匆鬼....

因時間太少在 win 8.1 裝上 foobar + xchange4
win8 平板推力好夠 我 Ck90 pro vol 25 已經好大聲
超靚的 foobar 介面 專輯+同步歌詞(這是 android 平板永遠做唔到既 )

RPGMAKERVXACE Game 今晚再試...

未完待續

不過WINDOWS 播歌不能休眠擂 殘念

支持開箱.
重點是買到心頭好.

暴走呆喵 發表於 2015-1-16 09:43

電腦成日諗住要黎播歌才是殘念

我又唔覺得有幾殘念

Queen of heart 99,當年我都有玩。

我都鐘意電腦播歌... 揀歌都爽D

回覆 6# Poko

正Game呀

百玩不厭

我都鐘意電腦播歌... 揀歌都爽D
mop 發表於 2015-1-16 23:19

恩 我己經當電腦係生活一部份了
反而Android 平板電話系統開始 少用了
特別用這pipoW5之後 有筆真係超好用!
寫字一流

暴走呆喵 發表於 2015-1-16 09:43

哩部播歌個音量會唔會好細聲?開到最大會唔會拆?