[開箱] X98 Air 3G使用感受

使用了一星期,分享一下使用感受。

個人是ipad Air,nexus 7 2013,Surface Pro3,Pipo W1,W5(已賣),W6使用者.個人都覺得太多設備,所以近期會開始精簡的。。。

這台 Windows 機來說,Mon 非常正,對比Surface Pro3什至過之而無不及,對比w1w5更加係兩個世界

4:3 使用上來比較方便和就手,
大吋16:10直向模式難以使用。

Android 適合手指操作,windows 配上鍵盤和mouse感覺非常良好,已經夠我ipad air nexus7以及部分pro3的用途。

第一部做工就好一般,我第一部插記憶卡果時插左入去個殻到,這就是我點解會上過O字頭果間代理的原因,最後果位哥哥用工具爆機拎返張卡出來。Mon有一粒塵。

第二部機就比較好,係頭條報紙果間直銷,(比我試死點tim~)

使用了一天,感想如下:
-彈性幾好
-無 Esc , F2, F5 比較唔方便
-Backspace 同方向鍵太細粒

另外買左個OTG轉接器,成部notebook禁
2048x1536 Netbook/Notebook 你去邊到找

師兄, 係咪自己刷左雙系統rom?  個GPS夠唔夠快?  Win/Android介面可否轉全英文?  影相質素如何?  電可用幾耐?  

第二部係行貨? 買左幾錢?,

第二部係行貨? 買左幾錢?,
YCW1402 發表於 2015-1-17 12:46

21XX, 直燒城, 有套送雙系統行貨, 殺晒!!!

上星期, PCM, PC3 EZONE都介紹.....

WINDOWS 8 那一邊, 真是冇KEYBOARD...真係唔掂, 我自己試左兩個星期, 我剛才也淘左個KEYBOAD, 不過都幾貴.....

回覆 5# cy689
Thanks c hing, 請問行貨邊間代理?

信我, 舊年年中我推介TALK7X四核, 年尾一定係呢部! 個MON看晴報唔使放大, 舊那個PAD9.7吋,1024K要放大看!!!!
我話晒都係呢部機第一批買的, 當時1099人仔我都有D肉痛, 現在覺得性價比都幾好!!!

代理, 參考以下
http://www.eprice.com.hk/pad/talk/10/67913/1/

我都係第一部机死火,換第二部麻煩一大輪先至ok! 何解?
chubbq 發表於 2015-1-17 18:45

唔使勞氣
    ipad, ipone 一樣都會出事!, air x98 3g你可以買行貨即場驗!
如果淘野, 退貨換貨是會麻煩些, 這是常識吧!
(有太多原因了, 如果淘的話, 你有可能買到頭水退的第二水的機吧)

不過iphone, ipad  售後好, 你也可以考慮轉會!!! 性價比冇絕對, 正如冇錢又要上樓又怕門口對厠所,窗口對墓地! 錢還是收息吧!

呢個世界有好多野是冇何解,  正如點解特區成立以來三個特首都係勁人, 咁又何解??

IFIVE mx3g
我維修了二次, 自己都要上羅糊寄, 第二次仲冇整寄番來! 何解? 唯有下次永不錄用!!!

回覆 5# cy689

有無試過用其他藍牙keyboard? 有時雙系統android配件支援好差