[配件] 近排買了二個藍芽手掣

由於入手WIN8平板後
打機多左
因可隨時玩QOH99 ... RPG STG....

原本用HORI

LOGITECH F310
要用OTG CABLE同OTG 轉插
由於平板得一個USB位費時揷得多壞
故決定用藍芽手掣

原本星期日入手iPEGA 四代 藍牙無線手掣
之前有EPC CHING 話OK....
貪佢可以夾平板...
入手後發現操控一般....
打QOH99尼類格鬥更明顯
成日CHOCK唔到 波 升
有0.1-0.2 SEC DELAY
要用十字掣一要用JOYTOKEY

頂唔順(才2天),因為我要求好高,唔係玩到就算果種人
昨天TAOBAO買了這支VIAPLAY F2

今晚剛收到
一個大箱

包裝

手掣好細.......
有支架送(6寸手機MAX)
另用 可換式電池(BL-5C)800MA

同HORI對比

手感:
不錯 有HORI  8成功力
不過D掣太細 有時我按不到 - -
玩QOH99 沒發招失誤情形
(同IPEGA 4 一樣 用十字掣一要用JOYTOKEY)

明天UPDATE QOH99 片上來(明天用PIPO W5試)

同 Arcana Heart 3 (這隻GAME HOMING CANCEL 又對手掣要求苛刻)

如果大家平板有正常USB頭(所以下部是PIPO W3F)
最好係LOGITECH F310(手感一流...)
其次 HORI WIRELESS(很多OLD GAME 要用JOY TO KEY 虚擬 POV > KEYBOARD 上下左右)
Bluetooth :
Viaplay F2 (best buy 比想象中好 又細)
IPEGA 4TH (唔好用來打格鬥 STG 就OK)

ViaPlay F2 人仔160元(昨天拍的 今天下午己到)
運到HK(我到順豐站自取 上門再收多16元
手掣連運費HK 241.3
尼二個手掣一共用左我成450.....
我部PIPO W5 收返來先750...
尼D週邊野買下買下  除時仲貴過部機 = =
上次皮套+OTG 轉插+小米火牛(2A) +運費用左成舊水....

PLAYDEMO
(全用VIAGAMEPAD F2)

QOH99
QOH99(akari play)

Arcana Heart 3
AH3

總結 手感十分好 只是掣太細....仍未習慣...
值得買 我會考慮買多個做後備!!

WIN8 玩唔玩到MAME ?

等你報告

回覆 2# 米米米

可以 我的是mame 0.138

WIN8 玩唔玩到MAME ?
米米米 發表於 2015-1-28 23:01

有幾個版本都OK.我用緊mane32 0.103,舊GAME兼容好D

有幾個版本都OK.我用緊mane32 0.103,舊GAME兼容好D
ron1975 發表於 2015-1-28 23:27

但玩DEATH SMILE 一定要MAME 0.152之後

小米蓝牙手柄....

按鍵有冇delay?

回覆 8# louisney

no upload game play in youtube
wait a min

UPLOAD OK QOH99 GAMEPLAY