[開箱] 無人講過, 無人提過, 用落先知係2T2R, 藍魔 i8 Pro 開箱

話說想要一部細尺寸的 Win8 Tab
試過幾部平機 (唔開名邊幾部啦, 差不多部部都係咁...), 共通點 :

第一個感覺 : 蟹仔 1T1R WiFi 真係好廢... (Samba 抄野得6MB/s 左右....)
第二個感覺 : 無 WinKey 下下要用 Snipping tool Cap 圖真係人生一大 (
第三個感覺 : 雙系統真係無聊無用又礙事, 左boot右boot的時間 (理得你要restart去轉OS好有Shortcut一按就轉又好)
                       我已經係褲袋囉左部電話做完係 Android 要做的事, 真係多舊魚   

最後 : 真係好慢.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
           開機慢反應慢 Call 控制台出黎慢 拉上拉落慢..... 我知一分錢一分貨但都唔好咁無要求...........

最後寧願比多d錢帶左哩部野翻歸, 唔係甚麼新 Model 的藍魔 i8 Pro 64G

Why?
1. 2T2R 300M WiFi (Broadcom BCM4324) 走去抄 File 完全係天同地比, 你搵到部機個 WiFi 可以 10MB/s 以上已經偷笑.... 15MB/s 想搵多幾部都無... (仲要係@2.4G)

2. 可能因為係 Z3740D, 唔係 BGA592 的太監U, 用落起碼唔會"開機慢 反應慢 Call 控制台出黎慢 拉上拉落慢....."
3. 電話已經係 Android 機所以 Thanks but no thanks, 我唔需要亦唔想要 Android, 部機有 64G 但都唔係要黎咁浪費
4. 對後面個自動對焦相機其實都不予厚望, 但出乎意料地可用, 起馬唔係影到一pat霧... (當係Bonus, 自己有無Cam其實都可以...)

最重要係, 有Win Key可以Cap圖

好, 玩完, 裝Language pack去....(哩部野唯一殘念係 Win8 單語言版, 要裝MUI唔係唔得但有點麻煩.....)
http://superuser.com/questions/6 ... 8-1-single-language

師兄,我唔眨見淘寶有64gb 賣既?
想問下有冇link?
pm me pls, thx ching

師兄,我唔眨見淘寶有64gb 賣既?
想問下有冇link?
pm me pls, thx ching
kyohin 發表於 2015-1-31 15:22

我買行.....

802.11n 2t1r實際咪又係得107mbps左右
802ac aidroid過file 唔用密碼360mbps 落密碼240mbps 開住airdroid同system panel睇
nexus9 5ghz 2t2r 唔穩定落加密都上到400mbps但時不時停左
不過好在ac68u入房都仲有80%速度 唔係nexus9死得

藍魔幾好咁喔
趙學而 發表於 2015-1-31 20:46

明燈指路,藍魔可不理了

明燈指路,藍魔可不理了
wy7008 發表於 2015-1-31 22:17

like

adv. feel

802.11n 2t1r實際咪又係得107mbps左右
802ac aidroid過file 唔用密碼360mbps 落密碼240mbps 開住airdroid同 ...
kevlincheng 發表於 2015-1-31 20:23

大佬我而家就係唔要Android lor
Nexus 9 個價差不多夠我買多部平機仲有找了

其實宜家有無大陸8吋以上平板有3740U 甚至3770U?

明燈指路,藍魔可不理了
wy7008 發表於 2015-1-31 22:17

哈哈哈哈.......哈哈哈哈哈哈 ! 當珍 ? 果然 ?