[配件] 華強北桑達一遊

經cks教路,去行咗轉。

華強北B出口,上路面轉身180°行去振華路,沿住華聯發行過去,隔離離冇標記嘅大廈係明通,橫過華發北路就係桑達。
入面有三層,一樓(地下)專賣平板,二樓主要賣平板保護套,屏幕,保護貼,藍牙鍵盤,4K機頂盒。三樓賣電源,移動電池(尿袋)同平板維修店。主要大牌子實體店好似昂達,馳為,藍魔,台電,酷比,但大部份係不知名嘅MTK平板同埋數碼手表手環。
因為已買80h所以冇去舖問平板價。啲店一般都唔會熱門新機出嚟晒樣。想睇咩89,咩919唔該自己問。

呢次朝聖主要係想揾平板鋼化玻璃貼,答案係冇,或者要落訂單入貨幾十張。要買大牌子(Nexus9, G TAB3,生果板)鋼化玻璃貼嘅師兄請移玉步去賽格通訊/康樂2,3,4樓選購,國內名廠就....

一場嚟到,就睇藍牙鍵盤cover,

盛惠5草

紅底打9折

最後用45塊買左呢個cover

我部cube T7X都係桑達買, 有得試機, 幾好嘅, 用咗年幾OK無問題~

桑達啲平板cover款式好齊,亦都好平。

呢隻TB最平賣50,明通賣55,桑達就賣45,幾平吓,有實物試到啱位為止,用藍牙鍵盤試晒啲按鍵先畀錢。

呢隻行USB keyboard cover賣13塊!不過會佔用usb位,同埋最唔好係打直個套部平板會跌平嚟,要貼雙面膠紙(店舖附上)固定喺套度!

好靚仔!

請問平板,想睇onda 或台電最新款,難不難找?價錢淘寶是否差很遠?

回覆 7# kkfon

淘寶一定係至低價, 但無得試, 有問題只可以退貨.
實貨店就有得試到OK先買, 華強又會比香港平.

不過講到國貨, 可以用幾耐純屬彩數. (玩得多過一年當BONUS)

近期ASUS大熱嘅VIVOTAB NOTE 8, 質量都係P晒K...

請問平板,想睇onda 或台電最新款,難不難找?價錢淘寶是否差很遠?
kkfon 發表於 2015-2-3 23:04
昂達,台電,馳為,藍魔,酷比魔方,艾諾等..等呢啲香港人數得出嘅牌子每隻牌子喺賽格廣場都有好幾檔實體店,不過就桑達集中啲一陣就揾到。
你要型號就應該有,不過新機個盒有膠紙封住,試機要問清問楚。有啲人開左部新機驗屍咁驗,驗完又唔買,我唔知後續會點樣。
P.S. 有TB心得嘅人可以揾啲有七日(無理由退貨),玩過unlike就退貨,有啲甚至一次拍幾款返嚟比較再挑心水機。
價錢方面,同一層兩間專賣鋪都會差異啦,有師兄喺桑達間酷比平過TB。有心買嘅咪去幾間專賣店格價。
我為例:台電X80h賽格廣場實體專賣店賣680,TB賣589。

多谢ching 分享!
仲有冇多D華強北平板商店資訊