[開箱] Lenovo Yoga Tablet 2 10" win8.1 入手

事原因為pccw 特選用戶以380$續約 300M 30月送 Lenovo Yoga Tablet 2 10"
但不要Lenovo Yoga Tablet 2 10"  就只168$續約300M 24月送一年無限分鐘 6G data sim

但我好期上網一查呢部機我就中左毒了
原來呢部機號稱15小時電力 9500mAh
行z3745 / 10.1" 1920x1200IPS / 2G Ram / 32G Rom /802.11N+BT4.0
仲有原廠BT KB 送,好正

所以我就二話不說入手了
我以後不用怕,出成日街不夠電用
睇來我部pipo w5 可以入冷宮

不講多先上圖

打開箱啦,部機好多貼紙。

主機下面有個金屬低皮面Bt keyboard好正

全家合照

到keyboard 開箱la

好有質感

個keyboard 有磁石可吸實部機合體(仲有個keyboard 可當cover 合上後部機會入左被用mode)

平時出街不用怕沒電了

我作日出街 做下野上下網應該有用到大約4至5個小時到仲有75%電好正牙~~
平時pipo w5  已經沒電了

仲有部機內置支架可調角度好正
仲有仲可以禁用XD

另內置的立睇聲speak 超大聲睇片一流

個1920x1200 mon 好正好清
內置有後8M 前3M cam 平時影下野都ok夠用

不過沒內置4G 就真係差點
而32G真的不太夠用,不過可用64G MicroSD 補夠一下
原機32G , 6G use recover / windows 2G wimbot 左
所以都有20G 可用

預留位置

預留位置2

我都用近佢,長氣係佢一大賣點。

Shal 兄,sales 報新裝500 M $276 x 30連Yoga

Shal 兄,sales 報新裝500 M $276 x 30連Yoga
tonyau2348 發表於 2015-2-15 13:34

wow 500M 仲要再平D~~
不過算la 我係出面用3380 入手
計回平過續約價

我都用近佢,長氣係佢一大賣點。
Poko 發表於 2015-2-15 13:34

我都係睇中長氣先入手
仲有1920x1200 上網or 做野可分開左右兩面了正~~

wow 500M 仲要再平D~~
不過算la 我係出面用3380 入手
仲回平過續約價
shal 發表於 2015-2-15 13:40

$3380應該無保護貼,而且腦場無張啱佢用。
師兄可以考慮下掏張 Sikai 玻璃貼,個Cutting剛剛好fit個原裝保護套。

$3380應該無保護貼,而且腦場無張啱佢用。
師兄可以考慮下掏張 Sikai 玻璃貼,個Cutting剛剛好fit個原裝 ...
Poko 發表於 2015-2-15 13:53

我上淘淘搵緊
搵到好多平均都要90-100人仔張

恭喜師兄