買win tab 意欲/原因?

本身想買win tab 黎返學做下功課同ppt 之類既ms office work

但我見office 有for android 用既app~所以想問下係android 用既話, 會唔會有不相容既情況出現?例如排位唔啱.

如果冇分別既話~我就真係冇咩意欲/原因 去買win tab.......

回覆 1# jack2011lui

任何系統/軟件都有機會排位唔啱, office 2003 用開的 doc, xls, ppt 都有機會在另一部機 office 2010/2013 排位唔啱。

其實 android 自己都有 office, 而且不用錢, 例如 kingsoft office, docs to go 等... 都可以開/編輯 office檔案。 不一定下下用微軟。

如果驚排位唔啱, 可以考慮把檔案轉換成 pdf 格式。 就不怕走樣。

本身想買win tab 黎返學做下功課同ppt 之類既ms office work

但我見office 有for android 用既app~所以想 ...
jack2011lui 發表於 2015-2-15 20:41

Windows office excel can use vb micro
Android can not use cv micro

And android 開 windows 野有70%幾會不對位

Windows to windows 不對位幾會少好夠

但我見office 有for android 用既app~所以想 ...
jack2011lui 發表於 2015-2-15 20:41

做功課就唔好諗android tab, 只係當office viewer就無所謂
最好揀有kb果啲tab, 例如surface pro.

做功課就唔好諗android tab, 只係當office viewer就無所謂
最好揀有kb果啲tab, 例如surface pro. ...
kbg 發表於 2015-2-16 10:07

surace pro 太貴了
yoga tablet 2 10" 平d

要更平就pipo w6

手機已經係android, 所以揀左平板 win tab

回覆 5# shal

w6好似細左D~所以我諗緊V102W

做功課 win tab 各方面都係較優於 An tab

回覆  shal

w6好似細左D~所以我諗緊V102W
jack2011lui 發表於 2015-2-16 13:08

v102W 看似不錯wo~ 999人仔

想問android係咪冇射手播放器or 類似既app?
如果冇, 想一play就自動搵字幕就要win tab了