8寸 雙系統選擇?

見到有師兄用部v89 玩到 FM2015, 真係手痕想入部係街 玩fm,但又想打下android 邊的game (唔會安好多, 安 2 3隻game),想問下有咩好選擇?

我見8寸 大家都係講 x80H 同v8i多,請問重有無其它型号/牌子選擇??  如果香港買只係貴100 幾十 我想香港買算。
我有以下考慮因素

1) 邊部android os 上易root?  因為得幾gb rom位空 就算插sd 卡唔rom 都好麻煩吧? 例如布卡無得寫野去sd

2) wifi 穩定 唔會話無lala 斷線,我見chuwi 的comment 都話wifi 成日斷線?  咁唔知台電 又如何?

3) 請問行atom 的android ,support/玩唔玩到 戰神黎明 同 決戰神魔?  小弟玩開 很重要

4) 跟來的android 已有 playstore

5) Windows 可以選用 繁中/英文

6) 呢類平板都好似5000mah 電,請問打機用的話 頂唔頂到3小時? 不論windows / android

7) 如我插張 64GB SDcard 可唔可以2邊系統 都用到?

x80H

我之前看過網上的評論話台電x98用android好多apps用唔到同唔廉容,有冇死士講下其實呢d雙系統平板成熟未
會唔會出現以下用家情況
http://shaiwu.smzdm.com/p/117019

我用左馳為V89十幾日未試過wifi斷線

回覆 1#

V89 sd 咭係android 系統那邊 format 了兩邊用到64G

回覆 5# mokngaihong

v89,話可以用到128GB卡,但好貴

我之前看過網上的評論話台電x98用android好多apps用唔到同唔廉容,有冇死士講下其實呢d雙系統平板成熟未
會 ...
yisdfc 發表於 2015-2-18 03:07

我都膽心呢個問題... 遊戲都係ANDROID 為主 其實有諗過買IPADMINI 2  32GB 算

其實WINPAD 我真係無大作用.. 只得3個
1) 玩FM2015
2) 安到CANON DPP  開到RAW FILE
3) Browser 有FLASH

如果只諗住出8吋機,建議出android或ipad平板....
win平板最少要9吋以上先可用
另如果預算可以出ipad的話,就別跟寨板比較
ipad只有買貴沒有買錯
寨板人品好唔夠3個月就消失了

x80H 唔錯 我用來玩 COD MW系列 設定全低 1280x720 有30~40FPS
AN 我自玩的 如白貓 PAD 和 鎖鏈戰記 都沒有任何問題

x80H  我在香港買行  win8 開機己是繁中 AN 開機己有Google服務 同 Googleplay
係天貓買我便不知道有沒
64GB SDcard 二邊系統 都用到

x80

x80H 唔錯 我用來玩 COD MW系列 設定全低 1280x720 有30~40FPS
AN 我自玩的 如白貓 PAD 和 鎖鏈戰記 都沒有 ...
1p2k 發表於 2015-2-19 08:43

X80H is best stuff @ HK$900