买了驰为 vi8 超级本 中伏

附送黑点一大群 天猫站买

设定时选用了中文不过一重启又变番英文 >,> 有无网友有经验 或只是这款机型才会这样 ?

虽则店家接受退货 不过都要付出成本(集运公司带上深圳代寄 $50 人仔) 即是一买即蚀让 $50  

咪當系租机费囉!可上深圳羅湖商業城,揾间最平寄,10元左右。

咪當系租机费囉!可上深圳羅湖商業城,揾间最平寄,10元左右。
PRC77 發表於 2015-3-10 15:02

來回火車費 要幾拾蚊架
難得搵到間集運肯代寄

[quote]來回火車費 要幾拾蚊架
難得搵到間集運肯代寄
ywringo 發表於 2015-3-10 15:07 [
又系播,又比D貼士大家,上深圳寄平版,手机,唔好揾顺丰,收费比人貴,又要你拆開個packing比佢检查,更加要你入個cartoon box至肯收货寄!

死點就是屏幕問題
咁系統文字設定由中文變英文有無得搞

死點就是屏幕問題
咁系統文字設定由中文變英文有無得搞
ywringo 發表於 2015-3-10 16:10

我香港買又無事喔

设定时选用了中文不过一重启又变番英文 >,> 有无网友有经验 或只是这 ...
ywringo 發表於 2015-3-10 14:57

驰为全國總維修部好近,係深圳一綫,可以自己攞上去整,有機即整好或一換一,我之前都拎過去整,一個鐘內攪掂......地址:

深圳龍華區利園工業園區3號2樓,深鐡五和站行15-20mins,保養整機免費

去之前最好同驰为客服傾傾先上去,盡量問佢要一換一

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1 #7

设定时选用了中文不过一重启又变番英文 >,> 有无网友有经验 或只是这 ...
ywringo 發表於 2015-3-10 14:57

買山寨機應有包容的胸襟! 意料之情況何來「中伏」呢?

我在香港Y拍買,都無這個問題!

我香港買又無事喔
01234567 發表於 2015-3-10 17:08

我個部就怪點 設定時及設定好運行是繁中字

不過一關機重啟就變成英文界面