想講講acer平板電腦

是咁的.
我本身用過acer a1-810
幾好用,用左1年有多,壞過一次speaker,
上去KT cs整,service幾好,1日有得拎,
之後我人為爆mon,

咁我去買新機acer a1-840,
$18xx
[64 BIT] 1920x1080p intel x4 2GB ram speaker x2 Antutu 39xxx
好順無LAG,但用左大約半年(2014-7出機)
到今日...佢都唔出android 5.0 [消息]

我想問下你唔出5.0,咁要個64bit尼做咩??
如果acer真係唔出5.0,我認真考慮唔會再買acer機
好失望 希望acer唔會好似asus padfone咁

是咁的.
我本身用過acer a1-810
幾好用,用左1年有多,壞過一次speaker,
上去KT cs整,service幾好,1日有得拎, ...
131213 發表於 2015-3-13 22:34

三叔大把機都未上 5.0

Acer我真係預不會有L,間公司架構太爛
華碩反而仲穩陣,只係會較遲才完成

其實如果買ACER平板預左無升級,玩左幾年都知那個品牌會有,那些會無
好似售價包含升級費用......
想有升級可買***或ASUS,***平均每個型號會有2次升級ASUS實有1次
剛趁平$1700入手全新行貨galaxy tab s8.4,一開機已有一小升級,估計下次升級L

請問邊道$1700買到tabs s 8.4?

三叔大把機都未上 5.0
wy7008 發表於 2015-3-13 22:49

ching, ***機一向垃圾..冇得比較

Acer我真係預不會有L,間公司架構太爛
華碩反而仲穩陣,只係會較遲才完成
cpk 發表於 2015-3-13 22:52

當初佢一出呢部野,係有keep住update...大約4個月前仲係update出埋分割功能
但呢家部機用左咁耐冇lag過,冇死過

其實如果買ACER平板預左無升級,玩左幾年都知那個品牌會有,那些會無
好似售價包含升級費用......
想 ...
ron1975 發表於 2015-3-13 23:34

我見佢用64bit做賣點,我先買,點知仲未有5.0消息

你邊到買呢部?

但你買了比三叔更不濟的acer