馳為VL8 怎麼樣?

考慮緊一部8"Android平板, 睇過好多型號, 暫時諗緊呢部.

有無ching用緊,可否畀D 意見.

回覆 1# laputafish

厚的重的邊闊的,粗用一流無問題

用緊,上網快,要求唔高用得過。

回覆  laputafish

厚的重的邊闊的,粗用一流無問題
mokngaihong 發表於 2015-3-21 23:23

Tab S 8.4 6.6mm,294g,雙四核,4900mAh,2560x1600,210/800萬像
Sony Z3 Tablet 6.4mm,270g,四核,4500mAh,1920x1200,220/800萬像
馳為 VL8 7.5mm,310g,八核,5000mAh,1920x1200,200/500萬象

厚多1mm,比 Tab S 8.4重多 1x g , 可以接受.

用緊,上網快,要求唔高用得過。
thomas43213 發表於 2015-3-22 02:13

thx. 你覺得佢最大缺點係嘜呢?

回覆 4# laputafish

我貪心啫,用落無咩問題,硬數係不夠Z3 果的輕同薄,不過反而更好揸手,GPS的人話一部得一部唔得,我部OK準,QC掛。

999抵玩, 佢另外果部V89我都有,如果兩部合一有埋雙系統4G, hdmi 就perfect...

缺點係影相差,屏幕邊冇咁靈敏,即係有時點落去無乜反應。

回覆 3# thomas43213

ching個mon質素如何? 部機叉電會唔會充好耐傢
如果8吋要有1920*1080係咪得依部?係咪無得root

同埋你係香港買定taobao買?
taobao依家都做緊1030左右 包埋個case   
對返姐係1300蚊到,又可以打出打入 好似唔錯

個mon過得去啦,充電要4粒鐘以上,佢好似root左,因为有google play.

我响淘宝買,佢初出$999已经買,用落真係唔錯,上網快。我冇投诉,大佬港紙都係1仟2佰幾。

個mon過得去啦,充電要4粒鐘以上,佢好似root左,因为有google play.

我响淘宝買,佢初出$999已经買,用落 ...
thomas43213 發表於 2015-3-24 01:55

謝ching意見.

回覆  laputafish

我貪心啫,用落無咩問題,硬數係不夠Z3 果的輕同薄,不過反而更好揸手,GPS的人話一部 ...
mokngaihong 發表於 2015-3-22 23:45

我本身已有win8.1平板, 其實一部雙系統,同時又Android又win8聽落幾好.
但最大問題係每個系統都分別佔左一定空間, 剩番空間唔多.
而兩個系統間轉換,其實係一個系統關機再開過揀另一個系統入,時間都幾耐.

回覆  thomas43213

ching個mon質素如何? 部機叉電會唔會充好耐傢
如果8吋要有1920*1080係咪得依部?係咪無 ...
boazfat001 發表於 2015-3-23 22:59

我都留意緊taobao, 通常送包埋果個所謂原裝套好似唔好用. 包邊, 有時邊位撥去另一頁做成阻礙, 見過一隻用類似象根固定上面兩隻角, 唔好睇, 另一隻摺叠式一個蓋咁cup落部機好似唔錯, 但唔知對散熱有無影響.

回覆 9# laputafish

如果好似樓上ching咁講, 我應該都會買傢啦

咁皮套既野可以再買既
主要係部機好就得 不過依d機皮套唔多就真既