請教:有無人用過昂達V820w?

各位 ching,當中有無人用過昂達 V820w 嗎?因為想買部細細地的雙系統玩下,覺得呢部價錢都吸引,所以想睇下有無伏才決定拍唔拍下?謝謝分享~

睇你所謂"伏"係咩啦, 幾隻牌子同類雙系統機已知o既既問題佢都有, 唔知算唔算伏

用一陣, 機背cpu位會好熱囉, 尤其事用Android (可能有apps拖高個cpu usage)

仲有一個唔知係唔係雙系統問題, SD CARD READER 如果由andriod 轉番去Win 8 會唔見左, reboot過又有番

不過賣到咁平, 性價比高, 可以忍受佢的缺點....

睇你所謂"伏"係咩啦, 幾隻牌子同類雙系統機已知o既既問題佢都有, 唔知算唔算伏

用一陣, 機背cpu位會好熱囉 ...
MAX100 發表於 2015-3-23 12:58

ching, 請問充滿電,win8 下淨係上網睇野, 大約有到幾耐?

回覆 2# MAX100

ching,數年前買過一部昂達平板(vi40),本來部機都無乜問題,但有次連接電腦後,趕住出門口,沒有執行「移除硬件」就拔掉連接,結果部機每次要 read 好耐才 load 到!最後都要拿去修理!這就是我指的 "伏" -- 無諗過雞毛小事都會壞!所以對呢個牌子都有些少戒心。

我估四個小時左右啦, 我試過之前, 充滿100%, 上左個幾鐘網, 淨番80%左右

ching, 請問充滿電,win8 下淨係上網睇野, 大約有到幾耐?
law_chiw 發表於 2015-3-23 14:05

WIN8待機算省電, 放一日都係吃幾%電, 機身不熱

不過待機算省電當然不能同IPAD比啦

呢類機係咁上下啦, cut cost cut到QC都好差
所以只會平平地淘寶買, 要我九百幾蚊買行貨真係咪搞...

回覆  MAX100

ching,數年前買過一部昂達平板(vi40),本來部機都無乜問題,但有次連接電腦後,趕住 ...
包杰克 發表於 2015-3-23 14:46

回覆  MAX100

ching,數年前買過一部昂達平板(vi40),本來部機都無乜問題,但有次連接電腦後,趕住 ...
包杰克 發表於 23/3/2015 14:46

呢個就好似你插手指一野甩左佢一樣係會壞usb頭,好明顯係自己問題

我都想買呀
我知道android字會濛
但想問下玩android game/apps會唔會濛??

其實唔係想像中咁濛, 你可以去舖試下