$1200內android 平板選擇

部hp touch pad 終於打柴,而家想買部俾阿媽打下機(non-3d game), 睇劇就得, 7-8吋,8gb storage 以上都ok, 國產無所謂,最好大牌字啦, 唔使雙系統win8 俾我阿媽都唔識用, 最緊要少獲氣,

見到asus memo pad8 淘寶賣799人仔memopad 7 就598人仔,唔知搏唔搏好, 買返黎有無國際保?

仲有galaxy tab4 8.0 wifi得唔得架?有冇其他機種選擇呢?

呢排睇山寨牌已經全部雙系統, 我唔想搞一大餐flash返單系統先用得

各位請俾d意見, thx

via HKEPC Reader for Android

胃信你budget 比多400 買到7吋新版啦
http://www.wilsoncomm.com.hk/promotion?pid=72

我用緊 Asus Memo Pad 8 ME181c 衛信賣千二
so far so good, 雖然只得1 g ram, 但睇相, 睇片, 睇pdf, 上網都可以
8 吋 mon唔錯, 玩咗兩個月未遇過網友講嘅大陸平板問題.

淘咗過套有埋smart cover, 唔錯唔錯!

見到豐澤有部Acer A1-840 FHD賣1498, 呢部又得唔得?

FULL HD, 2G RAM, ATOM 3745 4 核

見到豐澤有部Acer A1-840 FHD賣1498, 呢部又得唔得?

FULL HD, 2G RAM, ATOM 3745 4 核
mkboy76 發表於 2015-4-13 12:51

呢部殺得過, 1500  要用 citi 信用卡.

回復 5 #maninweb

我有citi bank 卡就係

不過唔知acer平板係點, config就唔錯

via HKEPC Reader for Android

我用緊 Asus Memo Pad 8 ME181c 衛信賣千二
so far so good, 雖然只得1 g ram, 但睇相, 睇片, 睇pdf, 上網 ...
eatmail 發表於 2015-4-11 13:57

依家仲有無貨?

mkboy76 發表於 2015-4-13 12:51

Ching 我用緊,好順,冇lag 過,上年7月用到呢家,Mon 真係靚1920*1080
由a1-810用到a1-840
跑分大約三萬幾
唯—缺點, 唔知幾時有android 5.0升級, 但係個64bit唔知有咩用

回復 8 #131213

thx ching!咁我買呢部先!5.0 對我阿媽黎講無咩需要

回復 131213

thx ching!咁我買呢部先!5.0 對我阿媽黎講無咩需要
mkboy76 發表於 2015-4-22 07:36

有咩唔明,係度問我,我有一個啡色保護套,你要唔要,我平賣比你。PM傾