急: $2000左右有咩Windows機揀?

工作用(Word/Excel, 同上網找資料), 要有3或4G

唔想買太貴...因為遲些要買Z4T

現階段有這2個選擇
X98 Air 3G 64GB - $1600
X10HD 3G 64GB - $2200

有没有其他選擇?

Surface 3...
貴左少少

工作用(Word/Excel, 同上網找資料), 要有3或4G

現階段有這2個選擇
X98 Air ...
yy885 發表於 2015-4-30 22:36

T 100. 還是非常合適文書工作 ,佢鍵盤非常好.    依家祇兩千幾 祇是上網由手機分享

隔離POST 咩唔想買寨機...果度......唔唔....

我有部  x98 air 3G. 我都冇開張 sim card. 被比佢,每月要佰幾蚊唔想浪費,十二個月夠買部機的費用

點都要出卡架啦...我部Z3升左5.0後超食電(多30-40%)...開埋hotspot既話就要用外置電了...

或者買個HUAWEI E5330 Mobile Wi-Fi

然後買wifi version既平板...

諗諗下用8-10" Mom 做修改excel好似有d法國菜...

睇excel檔案既話Android/iOS也可以...無需要Windows平板...

(ipad mini 2 + office 365好似都唔錯...但要3200左右)

之前睇到好似話AUSU平板送1年office 365, 有沒有師兄知詳情?

反正下星期四前買就行...

現階段有這2個選擇
X98 Air ...
yy885 發表於 2015-4-30 22:36

工作用都咁少budget?

點都要出卡架啦...我部Z3升左5.0後超食電(多30-40%)...開埋hotspot既話就要用外置電了...

或者買個HUAWEI  ...
yy885 發表於 2015-5-1 19:00

如果祇在返工路上用下手機分享完全滿足到,唔洗出多張 sim
我 LG 8.3昇 5.0.2 明顯省電左

諗諗下用8-10" Mom 做修改excel好似有d法國菜...

睇excel檔案既話Android/iOS也可以...無需要Windows平板. ...
yy885 發表於 2015-5-1 21:18

應該 10寸 或以下才有送一年