[操作疑難] 酷比魔方 T7 4g 好流

諗住去遲下去旅行 , 買部有埋電話功能既7 吋 Pad 當地圖用下, 最後選左酷比魔方 T7 4g, 諗住有 4g 多個選擇, 又有 GPS, 點知返到來裝個 Google map 試一試, 居然唔識跟住我個人既方向轉 (地圖藍點無箭咀), 即係做唔到導航功能啦, 開個 Phone Tester (hardware info), 見到個 Compass 不停 waiting for data ... , 問佢地客服, 又話冇壞, 佢地部野係咁, 冇得換, 冇得退. 吹脹.

諗住去遲下去旅行 , 買部有埋電話功能既7 吋 Pad 當地圖用下, 最後選左酷比魔方 T7 4g, 諗住有 4g 多個選擇 ...
雀雀 發表於 2015-5-11 14:24

唔駛同客服講咁多,直情申请退货退款!看看怎回复!

唔駛同客服講咁多,直情申请退货退款!看看怎回复!
b-29 發表於 2015-5-11 15:57

知道, 我今晚再試清楚小小, 唔得就退貨退款.

你下載個gps test app 来試試 唔好用google map来試 試時走去空曠地方 off左电話同wifi  如果无反應 就部机有问题 要试十分鐘以上

試之前最好先回復出廠状态

酷比D机糸几好架 GPs好少有问题

大陸机最好用返大陸DGPS地图軟件來試,如百度,高德,搜狗,都有好好既效果!

用過酷比talk9x, talk8x 既gps搜星都ok ,但同iphone等比,就会好sad la.

其實佢係收到 gps , 用 GPS 既Test app 係搵到衛星.  但佢個 compass 應該壞左, 我同一時間, 同一位置用  Nexus 7, 台電 G17s 同埋酷比魔方 T7 , Google map 做測試, 佢個藍點係可以跟住我既位置移動, 但做導航時唔識永遠指住向上. 即係佢只係知我位置, 但唔知我向既方向. 但其他兩款就識.

客服話佢地只支援凱立德地圖  (佢跟機來係百度地圖), 我今晚會用凱立德地圖試, 唔得就寄返比佢.

其實我諗係我咁黑仔攞著部壞機, 只係佢客服比我感覺係, 我只得一部機, 冇得對比, 佢話係咁我都吹佢唔脹. 所以有小小勞氣.

老實說, 可能 Update firmware 就無事, 但新買返來, 冇理由自己搞, 搞完唔得佢話我自己搞衰唔退款, 咁咪唔底.