[已解决] DELL venue 11 pro Boot 唔到機....

見佢成日remind 有windows update
click 入去尤佢做 (1GB+ size) 有connect 住charger
1-2個鐘後見部機已熄 ...
LarSing 發表於 2015-5-19 10:38

試差多兩個鐘再起機,我試過冇電起唔到

atom 版冇電池, charge 住都可以起機
唔得就 factory reset, 再唔得就叫 dell

OT;-
唔好 off wifi, 會 sleep of death

atom 版冇電池, charge 住都可以起機
唔得就 factory reset, 再唔得就叫 dell

OT;-
唔好 off wifi ...
cal22cal 發表於 2015-5-19 11:53

Atom 版我試過冇電起唔到

i5 版
叉左好耐都唔得
去緊DELL US 搞...
LarSing 發表於 2015-5-19 14:57

唔係CS?     去左US.    美國唔通係?

US 機搵返DELL US CS 囉

我地day time D tech support 好流
等佢果邊覆email...
LarSing 發表於 2015-5-19 15:41

http://www.urtech.ca/2014/03/sol ... nue-8-or-11-tablet/

BIOS 入去可救機  供參考

呀, 又講到一嚿嚿,
Atom 版冇電池插住, 插住 charger, 都可以起機

估計多係 charger/charger usb 嗰插頭問題, 過唔到電
update 中間唔夠電死咗

OT:-
dell 個 dell power manager 幾好, 可以 set 幾時 charge 電
唔會成日 charge 住嚿電