請問台電和Asus的迷你筆電,那一個較好?

請問Teclast 台電科技 X10HD 3G 64GB和ASUS X205TA哪一部好些?求教,謝謝!

性價比 台電好D....
但講牌子....ASUS贏幾百條街

唔計價格Asus

單睇 spec 同 價錢, 台電 WIN.
但睇埋用家既  comment (例如 中村上既 comment: http://detail.zol.com.cn/394/393176/review.shtml ).

一分錢, 一分貨, 品牌值幾多, 自己衡量喇.

點會用台電同牙石比較

點會用台電同牙石比較
ckleung0923 發表於 2015-6-2 06:42

可能台電個名令人覺得係台資企業牌字, 其實都係山寨, 只不過叫做比較出名, 多人用既山寨牌子

可能台電個名令人覺得係台資企業牌字, 其實都係山寨, 只不過叫做比較出名, 多人用既山寨牌子 ...
mkboy76 發表於 2015-6-2 12:45

我打開我第一部買台電平板 x98 air 3G 個殼睇又算 ok 過得去!

我打開我第一部買台電平板 x98 air 3G 個殼睇又算 ok 過得去!
wy7008 發表於 2015-6-2 15:42

我都係, 32G版, 好彩無乜獲氣

我都係, 32G版, 好彩無乜獲氣
mkboy76 發表於 2015-6-2 15:45

我 64 極  好洗好多,有冇發覺手寫屏幕反應慢?寫快跟唔上問題?  開機輸入密碼快手也跟唔上

我 64 極  好洗好多,有冇發覺手寫屏幕反應慢?寫快跟唔上問題?  開機輸入密碼快手也跟唔上 ...
wy7008 發表於 2015-6-2 16:09

解鎖係有D DELAY