請問 8吋可用 ""VGA 轉線"" , $1000 以下, 有咩推薦?

請問 8吋 win 8 可用 ""VGA 轉線"" , 可由 mini USB or  micro HDMI to  VGA線

有 X80H , dual android and Win 8,  但淘寶話  條 ""VGA 轉線""用吾到

thanks

Chuwi vi8. 岩你

想tablet出vga?
普通唔駛插電嘅hdmi轉vga線應該唔work,除非入面有轉換晶片
上年聽聞高登新翼有平嘅hdmi轉vga轉換器,不過近排經過都唔覺有
既然你會淘,淘埋個要插電嘅轉換器吧啦

回覆 1# jj999c

我用過依部得,其他唔知。

http://s.taobao.com/search?q=ain ... oduct&through=1

回覆  jj999c

emailaddress 發表於 2015-6-3 14:56

thanks

可出  VGA ,  便好了

有vga即可以出projector?

回覆  jj999c

emailaddress 發表於 2015-6-3 14:56

呢部冇自帶 vga插口喎

回覆 7# wy7008

樓主問 "VGA 轉線" 嘛,買個 mini HDMI 轉 VGA 就用得。

回覆  wy7008

樓主問 "VGA 轉線" 嘛,買個 mini HDMI 轉 VGA 就用得。
emailaddress 發表於 2015-6-8 01:12

其實祇要有晶片的轉換器都可以

有vga即可以出projector?
4371 發表於 2015-6-6 10:29 PM
其實祇要有晶片的轉換器都可以
wy7008 發表於 2015-6-8 06:42 AM

不過要先將個轉頭插落顯示器(前提條VGA線有EDID)再插落輸出裝置先會偵測到顯示器有EDID資訊來辨識型號以及正確解像度

響nPnP情況下,轉頭內置可選解像度都各有不同
我手上有兩個HDMI-VGA轉頭分別Micro HDMI同正常HDMI,Micro HDMI無外置供電但解像度得1024x768同1280x720,另一個HDMI可以外置供電,比起Micro HDMI果隻多了1920x1080選項