真係變得好快

想返第一部 table  samsung p1000 用左5000買
第二部 acer a500 epc 二手2000
以上全部2010 年既事
跟住 原道 mini one  1500(2013 8月)

現在 pipow5 二手$750  
Acer p3 二手$1200

入手價越來越平 越來越勁 arm  vs code i3

唔駛經過咁多年, 同一時間, 大牌子同山寨機既價格都差好遠喇.  
你仲要轉玩二手, 大牌新機 同 山寨二手, 價錢邊有得比架.  

你唔會以為.... pipo 同 samsung 既價錢係一樣掛.

一分錢一分貨
貴才有質素保證電都會用耐好多邊有得比
平價野只係用來止痕唔會比到你質素保證

正價比唔落
反正玩下又 轉手賣左

最後一部正價買的 samsung note8.0 lte

己經封塵了... 好似46xx 買的

2014 年 對我來說 android 平板只是手機放大版
有  windows 平板後 很多野可以玩
例如 windows old game
Taito x2 type  ac game  (android , ios  玩到 我話你叻  base on winxp system 開發)
一堆 同人 game
摸擬器 x86 既 mame  是好過  android 既 mame

又可以隨時即時 real time整字幕 (唔好話 an,ios 做到) 合成

唔駛經過咁多年, 同一時間, 大牌子同山寨機既價格都差好遠喇.  
你仲要轉玩二手, 大牌新機 同 山寨二手, 價 ...
Super169 發表於 2015-6-2 09:28

我沒話一樣
只是感受到時代進步太快

5年前鬼會想到1000樓下 有8寸 atom平板賣
果時 最型 sony p 仔8xxx  一部  我自己曾經有部 p45  hk 8xxx

當 google 要收番些少果陣,
邊鬼個會估到, ms 會貼錢俾用家嘅呢。

當 google 要收番些少果陣,
邊鬼個會估到, ms 會貼錢俾用家嘅呢。
teasee 發表於 2015-6-2 21:52

所以多謝  ms win8.1 with bing
Intel 平賣  atom

我沒話一樣
只是感受到時代進步太快

5年前鬼會想到1000樓下 有8寸 atom平板賣
果時 最型 sony p 仔8xxx  ...
暴走呆喵 發表於 2015-6-2 21:17

p仔放係到都可以當收藏品

回覆 9# sony_vaio

親仲值$放左
Atom z5xx 慢到嘔