台電新機 X70 香港幾時有得買 ?

本來想買台電 P70, 幾鐘意佢個仿蘋果UI, 字體又夠大, 不過就唔係幾鐘意白色. 去官網及下, 見到有部新出既 X70, 用新出既 Atom X3 (C3130), 雙核, 3G, 雙卡雙待, 對於我夠用. 預售人仔 299.

想問下部機上市後一般要等幾耐先有香港行貨 ? 唔該哂

惡評如湧!要買考慮考虑!

惡評如湧!要買考慮考虑!
b-29 發表於 2015-6-10 19:44

X70好似未上市喎, 不過規格方面係弱左d. 咁師兄有冇好介紹, 7-8" 3g 平板

X70好似未上市喎, 不過規格方面係弱左d. 咁師兄有冇好介紹, 7-8" 3g 平板
caihk 發表於 2015-6-10 20:11

酷比talk8x吧,貴200元,有双频wifi,

酷比talk8x吧,貴200元,有双频wifi,
b-29 發表於 2015-6-10 20:22

Talk8x 我都有睇過, D字冇台電P70 咁大隻同埋冇咁 sharp, 款我就幾鐘意. 其實依家仲有冇 Talk 7X買 ?

Talk8x 我都有睇過, D字冇台電P70 咁大隻同埋冇咁 sharp, 款我就幾鐘意. 其實依家仲有冇 Talk 7X買 ? ...
caihk 發表於 2015-6-10 20:59

有 see see
http://detail.tmall.com/item.htm ... p;skuId=87900064744

不過而家冇乜理由買D outdate 野!除非你要双卡待,就冇得揀!

talk8x個电足5小時看电影,冇试過有死机,花屏,gps靓到你唔信,双频wifi稳定冇断线,系值得擁有,唯一唔好糸控屏差D,個底糸白色,如改拉丝黑低就perfect啦!

talk8x個电足5小時看电影,冇试過有死机,花屏,gps靓到你唔信,双频wifi稳定冇断线,系值得擁有,唯一唔好 ...
b-29 發表於 2015-6-10 21:16

其實最開初我都係諗住買 P70 或者 Talk8X, 主要係價錢差唔多

睇過實機, 台電個介面真係重要, 字夠大夠 sharp, 反而 talk8x 既字就細d同埋化化地唔夠sharp

如果有部機有台電個UI, 有Talk既外殼就好啦, 所以我先諗到台電最新個部 X70

話時話 Talk8X 既字體有冇辦法整大d sharp d ? 係唔係要擦 rom, 咁如果係大陸 rom 咁擦完咪冇左 goole play and service ......

贴吧上有人教放大字体!我就唔試!因会引起其他问题!大陸官方個rom 系有原生google play shop既!8时机D字我就无问题,看同馳為vi8双系统差不多!你上貼吧看看吧!