我冇錢是用大陸平板, 部水尾VX 8 終於都比我整到變左做雙春

我算唔算是SELL野呢? 先放張全家福, 上次唔得閑, 前日練成了,一陣先補番D 筆記同相!(看下波同馬先)

全家福

IFIVE MX3G, 98AIR3g
VX8, 7x四核

如果是用馳為, 未有OFFICE, 試下呢個好野(其他品牌未試, 我部台電可以洗左個WINDOWS了)
https://mega.co.nz/#!YVoXnbzK!WH ... EuwXUlpu0StMSymhY5E

買回來是WINDOWS 跟住裝轉左單ANDORID, 出事了個開關是出事的叉電唔著燈,前鏡頭死埋,要保持唔好關機! 按幾十次先著一次!!! 幾經辛苦下先轉回單W

轉雙春正確方法
一定要在WINDOWS下, 裝DUALBOOT, 再加入AND, 再加入WINDOWS
大部份時間順利, 只是要留意裝win如果boot唔起, 唔好用卡用番手指裝, 裝完會去番and, 要自己轉番windows執返手尾!?跟住就WORK晒!

windows 第一次起機會遇到, system preparation tool 3.14 box, 只需選generalize, ok, 等五分鐘自動restart, 就會去番第一次setup話面, 裏面已經激活同裝左office了, 請放心,冇因重裝, 失去正版key!

VX8結論:
一切正常, 4小時,(半光下), SPEAKER比 TALK7X四核好聲!
128GB SD卡冇問題, 基本上連我部 AINOL MP4機都LOAD到128GB放心買係貴D要51X元(我那時要615元)
佢同X98 3G唔同, 唔是BOOT選SYSTEM是一鍵換
用2a叉最好關機, 電腦都可以,不過1 日都未必得
intel u, 冇收音機, 點解呢?
冇windows鍵, mxplayer最好用ac3的1.39版最好!
and有6.8gb全可裝野! windows如果是呢個連office版本就只餘4gb多dd, 所以32gb真係好雞肋!!!

點解唔出部8吋, 16比10,3g, 2gb,64gb,雙春, 7000電呢, ? 永遠都係怪嬰物體....唔爽

變雙核用電會耐左幾多?

變雙核用電會耐左幾多?
bbsunny 發表於 2015-6-17 17:51

雙春呀!( Dual OS)   唔係雙核!

原來係雙os,
我都好窮去左microsoft store舉左啲野再搵學生黎幫補番兩三百出左部vi8