[操作疑難] 台電X80HD 開機只顯示電池圖示,開不了機 (更新分享問題)

請問有X80HD 既用家, 係關機後,
再按開機BUTTON時 有無試過只顯示電池LOGO, 而開唔到機?

但一插番充電線就開到, 開著後除去充電線又可以用,  而當時電量顯示係12%

請問係咩問題, 係咪唔夠電推唔到開機? 定係其他原因?
我上左台電OFFICIAL FORUM 問, D人都係話官方此終無回應到~

唔該大家~

我用緊 ! 未試過 ! 幫你唔到 !

我用緊 ! 未試過 ! 幫你唔到 !

請問有X80HD 既用家, 係關機後,
再按開機BUTTON時 有無試過只顯示電池LOGO, 而開唔到機?

但一插番充電線 ...
okokkam 發表於 2015-7-1 18:38

有可能電量太低起唔到,土炮電量指示經常唔準確

有可能電量太低起唔到,土炮電量指示經常唔準確
wy7008 發表於 2015-7-1 21:57

好既唔該你, 而家差番多D電先用之後情況好左, 暫時未再出現問題.
應該似係你講既電量顯示不正確, 唔該曬~

用左4日暫時安好,不過全黑同全藍屏test到各有一死點.
耳機插細力向後拗會接觸不良而變聲.
如有其他問題請提出一下,thx.

如有其他問題請提 ...
peter1077 發表於 2015-7-3 22:00

1.仲有試過不斷自我係咁開機但入唔到任何一個系統, 直到係咁按POWER+ (VOL+) 先成功開機
2. 無ROOT 情況下DEL左佢跟機既部份APP+轉繁體後會令到GOOGLE PLAY 連線不能,
     之後回復原廠先用得番

暫時係咁多, 如果有會再補上~

如有其他問題請提 ...
peter1077 發表於 2015-7-3 22:00

我在T mall 買, 冇光點死點.  只是用 andriod 時, 在公司連接 wifi 有時得, 有得唔得, 在家就完全冇問題.  估計唔夾 router.

1.仲有試過不斷自我係咁開機但入唔到任何一個系統, 直到係咁按POWER+ (VOL+) 先成功開機
2. 無ROOT  ...
okokkam 發表於 2015-7-4 02:52

Never happen to me.

e部野(水/行都好)係咪一樣,有好多好細嘅partition要剷走,唔係會淨番好少位用?