請問有冇師兄用菜鳥驛站收貨?

而家淘宝買野,可以揀菜鳥驛站收貨,有冇師兄試過?

有呀,有乜唔妥呢?

想知乜嘢呢

想知乜嘢呢
liyee 發表於 2015-7-7 22:26

唔該師兄先,想知件貨可以放幾耐,同埋攞貨要乜野證明?因為我多數寄去深圳朋友屋企,但係好麻煩人,所以睇吓菜鳥驛站方唔方便。

唔該師兄先,想知件貨可以放幾耐,同埋攞貨要乜野證明?因為我多數寄去深圳朋友屋企,但係好麻煩人,所以 ...
thomas43213 發表於 2015-7-7 23:37

到貨之日計4天。同代收點簽收咗之後有個提貨密碼send俾你的。
就這密码和運單号交俾佢收銀員睇,就俾貨你,任何人有以上証明都可以提貨

(前提下,小件不可以超越1立方米大,否則拒收

還有,你下單時一定要留国內手提号码,收取密码讯息的

試過一次唔會再用第2次!!!!
唔知係唔係個個菜鳥驛站做法唔同...
拎件個時要抄我回鄉卡資料,唔俾身份證明就唔俾拎!!!!

試過一次唔會再用第2次!!!!
唔知係唔係個個菜鳥驛站做法唔同...
拎件個時要抄我回鄉卡資料,唔俾身份 ...
水mater 發表於 2015-7-8 09:20

你是否用美宜佳呢? 我都用將近10次,好似頭1次俾回乡証佢對一對名,之後就冇叫睇。

俾佢睇下都系保障双方者,唔好俾其他人取了件。佢孭獲架

到貨之日計4天。同代收點簽收咗之後有個提貨密碼send俾你的。
就這密码和運單号交俾佢收銀員睇,就俾貨你 ...
liyee 發表於 2015-7-8 05:02

唔該哂!

你是否用美宜佳呢? 我都用將近10次,好似頭1次俾回乡証佢對一對名,之後就冇叫睇。

俾佢睇下都系 ...
liyee 發表於 2015-7-8 10:59

我個次係郵政局取件,
如果拎證件對名我覺得絕對合理
但佢將回鄉證上面D資料抄落本簿度個做法就令我好反感,
我就咁睇都睇到簿上其他人D個人資料啦...