[測試] [繼續玩 , 慢慢再更新] Windows 10 TH1 x 平版初體驗

# 測試平版:
台電 X98 Air 3G 32GB 雙系統

# 安裝方法:
把 Win10 10240 ISO 解壓到 TF 卡上 , 在 Windows 上執行安裝 , 不保留任何數據

# 已知問題
- 唔適自己跟方向轉屏幕
- 無得顯示幾多 % 電

# 開機畫面

# 按左上角

# 檔案總管 , 和桌面沒分別
.

# 佔用 10GB 左右

# Windows 自動啟動 , build 10240

# 由右邊掃過去 , 會出現 ...

# 仲有其他設定

#平版長按

#Teamviewer 下滑鼠右鍵

# 繼續玩 , 慢慢再更新

# 測試平版:

# 安裝方法:
把 Win10 10240 ISO 解壓到 TF 卡上 , 在 Windows  ...
冰水半糖 發表於 2015-7-17 18:03

上齊 Driver 未?
小弟酷比魔方 iwork8 由 Technical Preview 玩到 TH1 10240
上左跟機 driver 後有電量顯示、自動旋轉同 Miracast (TP/IP 都未得, 10240 就 ok ,仲可以玩 Continum tim)

# 測試平版:

# 安裝方法:
把 Win10 10240 ISO 解壓到 TF 卡上 , 在 Windows  ...
冰水半糖 發表於 2015-7-17 18:03

我琴晚都因為10163唔識升上10240而重裝Win10
但之後啟用唔到,請問你裝10240系用邊條key架?
Thanks

我琴晚都因為10163唔識升上10240而重裝Win10
但之後啟用唔到,請問你裝10240系用邊條key架?
Thanks ...
S.C.K 發表於 2015-7-17 19:07

無入過Key...

上齊 Driver 未?
小弟酷比魔方 iwork8 由 Technical Preview 玩到 TH1 10240
上左跟機 driver 後有電量 ...
日本啟人 發表於 2015-7-17 18:31

Driver 我研究下先

師兄好利害  

一直唔敢裝係tab

今天 colorfly i818w Windows update 後,收到微軟免費升級到 Windows 10 通知!

是否以WIMboot方式升級呢?

今天 colorfly i818w Windows update 後,收到微軟免費升級到 Windows 10 通知!
apricot 發表於 2015-7-21 14:23

Me 2.  Onda V891.