比較2合1機

正在比較幾台機:

LENOVO YOGA TABLET WINDOWS
http://shopap.lenovo.com/hk/en/t ... ga-tablet-2-win-10/

PROS: ANY  PEN / 輕 / 連KEYBOARD / 1920*1200 (靚)
CONS: KEYBOARD 係藍牙(擔心會打打下甩字) / 2G RAM / 32GB

SURFACE 3
PROS: 128GB / 4G RAM / 直插USB / KEYBOARD 個磁力可以做埋COVER
CONS: 價錢較貴 (連KEYBOARD = 5736)

如果唔打機, 純睇片上網文書, 裝BLUESTACK 當ANDROID用
主要當TABLET單手拎住周屋行, 間唔時想打D OFFICE野

其實係咪LENOVO 都夠用?
成日擔心2GB RAM唔夠使!

裝虛擬機得2GB實唔夠

回覆 2# 雲一0一

Ching 唔夠意思係好疾定郁唔到嗰隻

回覆  雲一0一

Ching 唔夠意思係好疾定郁唔到嗰隻
jasonwkc 發表於 2015-7-21 09:45

唔夠RAM係等到出現沒有回應

正在比較幾台機:

LENOVO YOGA TABLET WINDOWS

PROS: ANY  PEN / 輕 / 連KEYBOARD / 1920*1200 (靚)
CONS ...
jasonwkc 發表於 2015-7-20 23:20

在 win 平台 玩 Andorid 建議必試 DuOS ,可能是唔錯的代用品

在 win 平台 玩 Andorid 建議必試 DuOS ,可能是唔錯的代用品
wy7008 發表於 2015-7-21 17:36

好過BLUESTACK?

好過BLUESTACK?
jasonwkc 發表於 2015-7-21 23:54

我覺得好過

我覺得好過
wy7008 發表於 2015-7-22 05:53

緊係好好多,差好遠

不過全部都係大陸山寨牌子,大牌子唔出

緊係好好多,差好遠

不過全部都係大陸山寨牌子,大牌子唔出
kofz 發表於 2015-7-22 07:42

大牌子唔出呢啲模疑器??

wy7008 發表於 2015-7-21 17:36

裝咗之後,用咗幾多G?