心大心細買唔買部 LENOVO THINKPAD 8 4G LTE 128G

都係外國訂... 大概差不多2千九 !!

回覆 1# panaso

若果可以買一部回來真係唔駛考慮, 我買了一部正開心使用中, 亦更新了Win 10 Pro Build 10240 RTM, 比Win 8.1 Pro更順又有tablet mode

好處
細部易隨身帶, LTE係支援香港的, 我試過PCCW上下載係行到3x4xMB, 不過一定要update firmware, 未update前係車會斷線又唔自動連番, 同埋係Win 8.1下enable番個GPS

我用埋bluetooth keyboard就更就手, Atom Z3795唔會同i5接近, 不過係街用慢d冇所謂啦

壞處
D字有點細
内置Sandisk 128GB SSD比較慢
好易有手指模

回覆  panaso

若果可以買一部回來真係唔駛考慮, 我買了一部正開心使用中, 亦更新了Win 10 Pro Build 10 ...
SnowWolfLake 發表於 2015-7-22 10:33

邊到買?可否PM?

回覆 2# SnowWolfLake

師兄 !!

你既 LTE CARD 係唔係用 Sierra Wireless EM7345 ?? Firmware 係唔係去 Sierra Website Download ??

電你用到幾耐 ??

謝謝

回覆 4# panaso

係呀跟住下面條link做

http://zukota.com/sierra-wireles ... he-latest-firmware/

電未用盡過, 上4G估計5-6小時左右, 不過可以MicroUSB叉電, 最好2A啦

回覆 5# SnowWolfLake

你買果時要幾錢 ??

WIN 10 我未 UP ... 有咩真係對 PAD 優化左 ??

謝謝

回覆  SnowWolfLake

你買果時要幾錢 ??

WIN 10 我未 UP ... 有咩真係對 PAD 優化左 ??

謝謝 ...
panaso 發表於 2015-7-22 15:02

應該係222.94鎊

回覆 7# cyrux

都係 EXPANSYS 買 ??

我岩岩預到個問題... 就係佢地要用 paypal 但對換率同 VISA 差左4%

回覆  cyrux

都係 EXPANSYS 買 ??

我岩岩預到個問題... 就係佢地要用 paypal 但對換率同 VISA 差左4% ...
panaso 發表於 2015-7-22 15:19

Expansys個陣係呢個價
衣家貴左好似吾係咁抵買

師兄有冇配keyboard?
有咩推介?

玻璃貼邊度有?
套有冇推介