[開箱] CHUWI 馳為 HI8 行貨(簡單開箱)

26/07零晨在Microsoft的線上商店訂左部CHUWI 馳為 HI8,第二日27號下午二點DHL送到.見到個箱大到 ,仲意為自己買錯野!

開箱了! 好唔環保

再拆

主角登場

5V2A牛牛

當初選呢部其中一個原因是跟KEYBOARD皮套,點知......不是原裝貨,是TB廿蚊的貨色,好失望

部機玩左幾日感覺唔錯,都幾順,反應都好快下,轉OS好簡單接個制就得,等一分半就OK了,100%打機睇戲3小時剩40%,電量算夠我用,不過打機時機身有點熱.原生仍然是WIN8.1+4.4跟OFFICE,大陸行都已經是WIN10了,香港唔知幾時有WIN10玩呢?
跑分網上有一大堆不POST分了,成部機無咩問題出現過,缺點我覺得是個個KEYBOARD皮套,差到

個皮套真係唯一的缺憾

預載Windows 10?

機身是不是得一個speaker,睇片夠唔夠大聲?

我都淘左部. 但好伏, 打機超熱. 超碼60度, 又成日彈app.
玩語音視頻又有流水聲. 電量得三個鐘.
不過499 人仔. 當玩具算.

打機睇戲3小時剩40%

個皮套真係唯一的缺憾
jasonllll 發表於 2015-8-1 09:14

可以淘番個原廠架

我都淘左部. 但好伏, 打機超熱. 超碼60度, 又成日彈app.
玩語音視頻又有流水聲. 電量得三個鐘.
不過499  ...
louisney 發表於 2015-8-1 13:16

淘同m$應該有分別掛

請問新買機果陣,Windows 同 Android 各自有幾多 GB storage 可以用呢 ?