有幾多W8山寨平板up左上Windows 10

我部iFive MX2 Windows 8.1 with Bing的山寨平板, 完成update上Windows 10 Home!

回覆 1# wild

師兄,需要重裝driver嗎?
我也是mx2,預覽版時安裝過但rotate不正常

回覆  wild

師兄,需要重裝driver嗎?
我也是mx2,預覽版時安裝過但rotate不正常
ron1975 發表於 2015-8-5 18:17

咩Driver都唔洗裝!

up之前清清D位如uninstall一些programs, update完可以再裝返, 之後就Backup左成部機, 32G所以好快!

可以去這裡下載32bit版做Windows 10 update!

咩Driver都唔洗裝!

up之前清清D位如uninstall一些programs, update完可以再裝返, 之後就Backup左成部機,  ...
wild 發表於 2015-8-5 18:36

THX師兄,就只剩這部山寨未update win10

我有一部8"一部10"都 Update 左
兩部都係原道,8"咩都唔洗攪,
部10" 要download WiFi Driver,
暫時都操作正常不過其實我好少用。

我部ifive mx2亦成功update win 10,所有正常唯獨屏幕不能自轉,後下載pipo w4 gsensor driver安裝後顯示設定多了自轉選項,現已完美了,多謝其他師兄係另一個post教路!
http://pan.baidu.com/s/1mgDxVwW

我升上後又delete晒 再重裝网上下載既家庭版  而家部机冇晒大部分驱动  但自动激活windows
後來奘番晒D驱动!正常番了!

pipo w2一個鐘前up左,幾好.

v820w剛up完冇問題

我部ifive mx2亦成功update win 10,所有正常唯獨屏幕不能自轉,後下載pipo w4 gsensor driver安裝後顯示設定 ...
ron1975 發表於 2015-8-6 16:16

我又冇咁既問題, Up上W10係完全唔洗自已另裝Device Driver, 係Action Center unlock左個rotate 功能後, 個screen係識自已rotate!

而且睇落你指既Driver, 都係W8 Driver!