求國產 Windows / 雙OS 平板

想搵部 Windows 平板可以返工外出用
主要做文書野 / remote desktop / teamviewer, 有冇 Android 無所謂'
唔一定要升 Win 10, 穩定 & 少bug就夠

做左少少功課
聽聞 Onda 比較穩陣?
見有人話雙系統未成熟, 應該平平地買部 V891 試玩?
32GB 係唔係唔夠用? 揀 V891w / V919?

求師兄推介 / 俾意見

双糸统毛病多多,要穩定,選單糸统吧!

回覆 1# Savoy0904

求穏陣,上MS STORE買啦,或者參考佢出售既型號

國產机糸用公板 硬件差不多  最近用部momo9w就很GooD

双糸统毛病多多,要穩定,選單糸统吧!
b-29 發表於 2015-8-8 09:24

師兄,單系統揀邊部?

回覆  Savoy0904

求穏陣,上MS STORE買啦,或者參考佢出售既型號
ckcleung 發表於 2015-8-8 10:20

Surface 太貴,想平淘國產貨,唔求 100% 穩定,唔多問題已可接受,求推介

師兄,單系統揀邊部?
Savoy0904 發表於 2015-8-8 13:12

最近用部momo9w就很GooDhttp://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

回覆 6# Savoy0904

呵呵, MS STORE唔單單賣SURFACE啦,都有國產賣, 有台電, ONDA等等. 嫌佢賣得貴,就自己淘番一样MODEL囉

最近用部momo9w就很GooD
b-29 發表於 2015-8-8 13:17

師兄, 想問下依部可 3G 上網?
實際有幾多GB 可用? 夠用嗎?
原廠 win10, 唔洗自己搞?

回覆  Savoy0904

呵呵, MS STORE唔單單賣SURFACE啦,都有國產賣, 有台電, ONDA等等. 嫌佢賣得貴,就自己淘 ...
ckcleung 發表於 2015-8-8 13:22

唔知係唔係我去左LINK?  得六七款?