致所有I7手寫版型號為==> I7W <==而受簡體WIN刺眼既朋友

正路原配既正版簡體單語言版WIN8.1 升上WIN10仍然只能是簡體單語言
但受CHING : michaelf 提醒

發現原來真係只要重新安裝一次繁體WIN10 家庭版就可以解決簡體問題

正路原配既正版簡體單語言版WIN8.1 升上WIN10仍然只能是簡體單語言
但受CHING : michaelf 提醒

發現原來真 ...
tata211 發表於 2015-8-27 00:38

即係話
所有係 8.1 既單語言版升左上 10 單語言版後,自己裝返 10 Home 會自己啟動?

即係話
所有係 8.1 既單語言版升左上 10 單語言版後,自己裝返 10 Home 會自己啟動? ...
日本啟人 發表於 2015-8-27 10:25

唔敢講所有
但至少呢部平板係咁

師兄, 想問你重新安裝繁體WIN10 家庭版係用邊套Driver? 官網嗰套?
升左上Win10有冇咩問題? 我見其他人多數Wifi 同 Bluetooth 有問題.

唔敢講所有
但至少呢部平板係咁
tata211 發表於 2015-8-27 11:14

我部酷比 iwork8 3735D 版岩岩再 deploy 多次 Windows 10 Home
上網之後自動就 activate 左

證明之前 Windows 8.1 既單語言版(殘體中文)
只要 in-place 升上 Windows 10 Core 單語言版
之後再裝返任一語言既 Windows 10 Core 都可以正常啟用(仲可以 download 其他 MUI tim)

師兄, 想問你重新安裝繁體WIN10 家庭版係用邊套Driver? 官網嗰套?
升左上Win10有冇咩問題? 我見其他人多數 ...
kevincyw 發表於 2015-8-27 11:32

YES 官網DRIVER
藍芽WIFI有問題戈D
似乎係硬件問題
不過我部就呢D問題出現過

回覆 6# tata211

我都係I7W, 等我都試下. 重裝係咪要係Bio改Setting? Driver係咪就咁抄係USB度?

回覆  tata211

我都係I7W, 等我都試下. 重裝係咪要係Bio改Setting? Driver係咪就咁抄係USB度? ...
kevincyw 發表於 2015-8-27 15:46

唔使改BIOS
你先插好開機手指
按POWER見到可酷比魔方四個字就不停按F7就可以選手指BOOT
之後...就沒有之後了

回覆 8# tata211

唔該晒!

唔敢講所有
但至少呢部平板係咁
tata211 發表於 2015-8-27 11:14

咁安裝時係咪唔洗入key,裝完自動啟動?

via HKEPC Reader for Android