[配件] Surface Pro 3 座入手

之前見Amazon做特價就用US$116.75買左個Docking嚟, 再用窮人快遞運返嚟US$9.今日就去左九龍灣取貨,
因唔想帶埋隻牛週街走, 加上Pro 3得一個USB埠, 幾唔方便. 個座都OK方便, 一插入去就可以駁返個大MON. 最緊要多左隻牛用, 隻原裝牛係香港買都幾貴. 去Ms個網買個座就要成仟六大元. 差成六佰圓.
Docking Station.PNG

Docking Station1.PNG

請問怎樣寄運電器產品、因我不憧、是否要轉運,可否詳細一些講解。謝謝

回覆 2# samson2948
可上網找轉運或代運, 但方法都是差不多
我之前參考呢位CHING的方法購買.
http://www.wingsv.org/2013/08/amazon-nexus-7-5.html

回覆  samson2948
可上網找轉運或代運, 但方法都是差不多
我之前參考呢位CHING的方法購買.
...
goldfish 發表於 2015-9-6 21:38

其實而家呢間 us-xx 都唔算特別平了

流程通常:
網上購買->送去轉運地點->再寄返香港->自提或送貨上門
但買之前要係轉運公司開戶口, 開完佢會比個你係當地的地址你, 你網上購物就要填果個地址. 當你收到轉運公司話收到你件貨, 就會幫你計要幾多運費送回香港, 你比完運費佢地就會發貨. 但記住有些東西佢地係唔運的.
例如: amazon就唔比直送電池到香港

好...很詳細解釋. 謝謝

Nice 喎
我都想買,但個Dock pro 4用唔到
擴展性低

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

Nice 喎
我都想買,但個Dock pro 4用唔到
擴展性低

(Sent from EPC Pocket iPhone app)
friendhtc 發表於 2015-9-13 14:10

你又知用唔到?

你又知用唔到?
snoopy11hk 發表於 2015-9-13 15:24

Pro 4個size唔同
同埋佢講明係Pro 4 docking system

thx for share