台電 X2 Pro 轉繁體

想問下家用版佢話只能選一種語言,意思同一部機只能有一個語言包。佢預設簡體,有無方法可以顯示繁體?我試過揀默認語言,但無反應。

想問下家用版佢話只能選一種語言,意思同一部機只能有一個語言包。佢預設簡體,有無方法可以顯示繁體?我試過 ...
phcheng 發表於 2015-9-8 11:53

Windows 10 定 8.1 ?
如果係 8.1 就先升上 Windows 10
已啟動後就洗機裝 Windows 10 Home 繁體中文版(記得 backup driver 先)
咁就有繁體版既 Windows 用

Windows 10 定 8.1 ?
如果係 8.1 就先升上 Windows 10
已啟動後就洗機裝 Windows 10 Home 繁體中文版( ...
日本啟人 發表於 2015-9-8 17:33

出機已Win10 64bit 家用版

上網有人話先裝英文,然後剷簡中,再裝繁中。不過Windows update咁樣唔得。唯有下載語言包,人手安裝。

x2 pro? 我上個網睇係得windows10無得dl語言包

出機已Win10 64bit 家用版
phcheng 發表於 2015-9-8 18:07

咁就咁 backup driver 然後自己裝繁體版就得

試過,唔得。只能用佢自設嘅簡中。佢D driver 應該幾惡搵。連佢所謂官網都無最新嘅Model。有D post 嘅師兄都企响度(無driver)。我都去MS dl 繁中ISO standby。so far 如常裝其他軟件無爛字就算。以咁嘅價錢連 Surface 3 最平3xxx 正價淨板都唔得。

你可以安裝某些軟件黎備份硬件DRIVER
至於係咩軟件
強國大把

同埋到底係V2定X2呀?
台電唔多覺有部V2 PRO喎

試過,唔得。只能用佢自設嘅簡中。佢D driver 應該幾惡搵。連佢所謂官網都無最新嘅Model。有D post 嘅師兄都 ...
phcheng 發表於 2015-9-9 09:22

方法係咁,

選中國同簡體先,改繁體要跟以下step

1.add 英文, reboot
2. del 簡體, add 繁體, 等DOWNLOAD 同裝完後
3. set 預設

回覆 9# andrewcw

朋友~ 佢一開始咪講左係單語言版囉
單語版係冇得下載任何語言包