小米平板問題

終於入手,亦已作更新, 但想問問有冇師兄預到以下問題
1. 3個輕觸鍵都有d 遲鈍,要大力小小禁先有反應,有時要禁幾下先去番頁面 (其實我買之前都發覺職員禁backorhome制都係不其然禁好多下)  
2. mon 偏黃, 唔知係咪關張mon 貼事, 定係自己用開部機偏冷色
3. 揾唔到主題dl

以上3個問題有冇方法解決?謝謝

1. 個人覺得可能係佢個SENOR用返手機零件比較細, 但由於平板機面空間大, 所以俾比你有此感受, 試下用手指肚按中亮燈既地方試試可有改善? 之前幫手買戈陣測試都有此感受

2. 因手上冇機, 只能用小米手機黎講, 試下入   "設定>其他進階設定>顯示"  調冷色溫試試

3. DL唔到主題? 可否具體少少, 係冇個主題APPS, 定係個APPS DL唔到?

1. 個人覺得可能係佢個SENOR用返手機零件比較細, 但由於平板機面空間大, 所以俾比你有此感受, 試下用手指肚 ...
tata211 發表於 2015-9-9 10:16

謝謝師兄解答
1 我以為係我部機自己問題,如果部部機都係咁就算了,畢竟都只係1299
但想問問有冇app可以係個touch screen加多個back制or三天王鍵?
2 部機setting冇得較, 有冇app推介?
3 我買左部紅米, 都可以經佢官方app下載唔同既主題, 但平板上面搵唔到

麻煩各位師兄幫幫手

麻煩各位師兄幫幫手
jollyccs 發表於 2015-9-10 13:43

1.root 機後有啲apps係可以有三粒粒鍵係mon到
2.如果mon黃,可以去設定→其他進階設定→開發人員選項→顯示surface更新,之後你每禁一下會有紫色閃屏係正常,之後去下你常用既app,俾佢閃下,閃完入番果到熄番
3.小米平板係冇主題

1.root 機後有啲apps係可以有三粒粒鍵係mon到
2.如果mon黃,可以去設定→其他進階設定→開發人員選項→顯 ...
hiu_chung 發表於 2015-9-11 00:03

非常感謝你的回覆, 但關於mon黃的問題仲係解決唔到
唔知係咪我部港行, 冇依個setting,  請問仲有冇其他方法救救

唔知係咪我部港行, 冇依個setting,  請問仲有冇其他 ...
jollyccs 發表於 2015-9-11 09:01

開發人員選項要按版本號碼好多次先會出黎

我部也有mon偏黃問題。。感覺似三叔機S2咁黃。。可能睇慣冷色。

。另外一些app 唔兼容,例如。。yahoo 新聞。。。

唔知係咪我部港行, 冇依個setting,  請問仲有冇其他 ...
jollyccs 發表於 2015-9-11 09:01

miui 係咪最新 版本?

1. 3個輕觸鍵都有d 遲鈍,要大力小小禁先有反應

我買果時都有呢個情況出現,試左2日後,發覺有死點 ,再開多2部機,最後冇貨,決定換mon,現在3個輕觸鍵都冇 遲鈍。(有空才拍片給你看)

2. mon 偏黃, 唔知係咪關張mon 貼事, 定係自己用開部機偏冷色

mon是黃,有apps or setting 可調較?

3. 揾唔到主題dl

小米平板冇主題