雙系統平板, 重新安裝WIN10問題?

想請問各位師兄, 如果一部雙系統平板, 如果只想要重裝WIN10部份, 需要點樣做?

是否就下載微軟提供的WIN 10去手指, 就咁照STEP裝就可以? 另外, 之前有POST話裝之前要BACKUP部機原有的DRIVER, 請問要怎樣BACKUP???

Thanks.

我果部直接UEFI 重裝win10,最重要流意你部機D Driver點搞,我部iwork8用翻8.1 driver無問題

上返你部機個官網dl

想請問各位師兄, 如果一部雙系統平板, 如果只想要重裝WIN10部份, 需要點樣做?

是否就下載微軟提供的WIN 10 ...
Ponya 發表於 2015-9-18 13:58

重裝win10很简单  最好部机官网有駆動下載咁就唔駛煩啦  back up driver 去google度search下便知

重裝win10很简单  最好部机官网有駆動下載咁就唔駛煩啦  back up driver 去google度search下便知 ...
b-29 發表於 2015-9-19 09:31 AM

搵吾到, 師兄應該有甚麼 SEARCH KEYWOORD 去 SEARCH, 我只搵到成個 WINDOWS 的 BACKUP 方法???

搵吾到, 師兄應該有甚麼 SEARCH KEYWOORD 去 SEARCH, 我只搵到成個 WINDOWS 的 BACKUP 方法??? ...
Ponya 發表於 2015-9-19 11:52

try below   goodluck

https://www.google.com.hk/?gfe_r ... dows+drivers+backup

樓主部乜机泥?自已backup drivers糸不可靠  最好有官方驅動下載 驰為  昂达  ployer D官网驅都〇K架

樓主部乜机泥?自已backup drivers糸不可靠  最好有官方驅動下載 驰為  昂达  ployer D官网驅都〇K架 ...
b-29 發表於 2015-9-19 12:05 PM

我個部係台電X16HD 3G, 剩係搵到個雙系統IMAGE.

樓主部乜机泥?自已backup drivers糸不可靠  最好有官方驅動下載 驰為  昂达  ployer D官网驅都〇K架 ...
b-29 發表於 2015-9-19 12:05 PM

上網搵到一D資料, 用驅動精靈及360驅動大師. 一聽到呢兩個名, 尤其是360. 以前裝過360乜乜, 部電腦好似種咗毒咁. 所以吾敢試.

http://techtablets.com/teclast-x16hd-3g/downloads/

朋友你睇黎個係咪你部機個driver?

最好driver有係到,有事重裝都好易搞....