買左台電X98 Air 3G 雙系統, 有幾個問題想請教一下

1. 個windows 10跟機係簡體, 雖然睇得明, 但有冇辦法轉番做繁體呢?
2. 個系統時間較完唔知點解有時佢又會錯番, 係咩問題呢? windows 同 android 都係咁
3. android 係5.0, 但我搵唔到"軟體更新"呢個 option?

用左唔係好耐暫時問題唔多, 諗到再請教大家

1. 個windows 10跟機係簡體, 雖然睇得明, 但有冇辦法轉番做繁體呢?
2. 個系統時間較完唔知點解有時佢又會錯 ...
lwleung 發表於 2015-9-22 16:42

1. 用繁中media重裝 win10
2. Android 同 Windows 時區設定唔同, 一轉一sync就差8小時
3. 有都唔好咁做

2. 時間問題
  1. Windows Registry Editor Version 5.00

2. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation] “RealTimeIsUniversal”=dword:00000001
複製代碼

多謝樓上兩位回答, 等陣搵時間試下先, 有另一問題, 我插住部平板(Win10)但我部大機(Win7)認唔到部平板, 平板只係叉緊電, 但大機"檔案總管"冇話有額外device?

更正一下, 平板o係 Win10 模式下, desktop Win7 機認唔到平板, 平板o係Android 模式下 desktop Win7 可以認到平板, 但認唔到我張SD卡, SD卡問題應該係我張卡係exfat format原因. 而我正正係想請教 desktop Win7 點先可以認到 Win10平板

多謝樓上兩位回答, 等陣搵時間試下先, 有另一問題, 我插住部平板(Win10)但我部大機(Win7)認唔到部平板, 平 ...
lwleung 發表於 2015-9-23 09:16

see link below  
your device ===notebook

http://www.bing.com/search?q=des ... 531bef0861ea1ae860a

http://my.so-net.net.tw/teamtoptech/q_a/56.htm

搭單問下, 呢部好還是ONDA V919 ?

see link below  
your device ===notebook
b-29 發表於 2015-9-23 10:05

多謝師兄回覆, so-net 果條LINK.......我當然係有插線啦
BING果度.......我都知, 但係我插住線電腦都冇彈出黎話有新硬件, 檔案總管又見唔到有野.....同一條線我插我部電話佢就會見到我個電話, 可以access 我電話內部D檔案, 同埋我張SD卡D野, 所以唔應該係線o既問題

可否答單問一下, 我有部台電X16HD, 買番黎時是WIN8.1, 轉專業版及更新上WIN10, 但係個自動旋轉功能就無咗.

請問有無方法可以加番落去?

可否答單問一下, 我有部台電X16HD, 買番黎時是WIN8.1, 轉專業版及更新上WIN10, 但係個自動旋轉功能就無咗.
...
Ponya 發表於 2015-9-23 11:04

入設置再去显示裏面有選擇

多謝師兄回覆, so-net 果條LINK.......我當然係有插線啦
BING果度.......我都知, 但係我插住線電 ...
lwleung 發表於 2015-9-23 10:35

雙USB頭線喎? 你手機用USB??