想搵一部平平地8吋以上平板

小妹老父用開的播放器已經充唔到電,所以要買部新比佢,但發覺已經見左呢類mp4播放器係市場上,所以想轉買平板比佢用

主要用途係可以比佢出街睇已轉檔的卡啦ok視訊

由於老父眼睛開始轉差,如果可以想搵些8吋以上

我預算唔多,$1000-1200咁上下,
部機要有皮套(可以另比錢買),
聲音要大聲,因為佢唔用耳筒
andriod系統ok,最好唔係雙系統
可以插sd卡
用到playshop
有繁體
最好係香港有保養

如果各師兄知道有d差唔多規格的平板都希望可以話一下比小妹我知,十分感謝

仲有想問埋邊款播放app簡單易用,適合長者?

聲音要大聲-有D難,山寨平板,都係細細聲。
我都唔明,仲細個手機。

我都唔明,仲細個手機。
panda360 發表於 2015-9-28 09:31

因用平價喇叭所以重差過手機

我都唔明,仲細個手機。
panda360 發表於 2015-9-28 09:31

咁大鑊,細聲唔係好得喎
我真係唔知除左平板外,仲有邊d設備可以取代個d播放器

咁大鑊,細聲唔係好得喎
我真係唔知除左平板外,仲有邊d設備可以取代個d播放器 ...
chi333 發表於 2015-9-28 10:12

加藍牙喇叭

加藍牙喇叭
wy7008 發表於 2015-9-28 10:24

我家父親..............係唔會識用藍牙喇叭

另外就係又要帶多樣出街先有聲煩唔煩D呀...

主要用途係比長者出街睇卡啦OK視訊

要大聲我只係諗到Nexus 9,雙前置喇叭衰極有限。。。但係就超budget 2倍有突

via HKEPC Reader for Android

要大聲我只係諗到Nexus 9,雙前置喇叭衰極有限。。。但係就超budget 2倍有突

via HKEPC Reader for Androi ...
astrial 發表於 2015-9-28 11:39

感謝師兄....

果然數碼產品係離棄長者既產物黎

想搵部適合長者用既手提視訊播放器或替代品都咁難....

感謝師兄....

果然數碼產品係離棄長者既產物黎

想搵部適合長者用既手提視訊播放器或替代品都咁難.... ...
chi333 發表於 2015-9-28 11:43

其實我都係煩惱中,小弟有長者親戚都想買個tab玩下,要求同樓主你差唔多。。。主力屋企煲劇,mytv。。。本身已經用緊6"電話,所以都係物色緊8"或以上,大約$2k。。。但係暫時完全無頭緒

你上小米之家試下小米平板OK唔OK囉
16G有插卡$1299