考慮買 Onda V919 平板

現在部電腦壞了, 平時80% 用 word 打文件, 15% 上網睇文件。

想平平地買部windows 平板玩下, 考慮緊 Onda v919, 9.7” 怕唔夠大

黑金板靚 d 平 d 但冇3G

又好少需要出街用黎上網

定係買返部文書 notebook 實制d?

我都睇緊呢部, 如果冇3G 就有micro-hdmi, 又有win+android, 我覺得好似幾正咁, 大概1千蚊, 好似幾抵用, 不過唔知d QC...

既然95%時間係文書工作,咁當然係普通notebook實際得多,再加上你80%時間係打字,平板更加唔適合你

相反80%時間係非文書工作平板就適合

呢部我幾個月前買左32G黑金版,點知黎到才發現android無playstore(但之前非黑金版跟機有).,最後要自己刷ROM,你買前最好問下宜家有無.

我都想在双11時候買番部。

最新昂達V919 Air CH,應該好快有得買

V820w ch 暫時評價唔算好
我都等緊雙十一 睇吓有咩新機及discount
等唔切就買v820w 算 rmb399 試吓無防

V919 好似同x98 air 一樣
如果常用文書 等部4g ram 64 rom la 行z8500 不過大部分師兄都話要diy散熱

呢部我幾個月前買左32G黑金版,點知黎到才發現android無playstore(但之前非黑金版跟機有).,最後要自 ...
heaisne 發表於 2015-10-14 11:47

師兄, 除左尼樣野。部機用落有冇咩問題?

(Sent from HKEPC iPhone app)

等唔切咁耐
V820w ch 暫時評價唔算好
我都等緊雙十一 睇吓有咩新機及discount
等唔切就買v820w 算 rmb399 試吓無防

V9 ...
robgcac 發表於 2015-10-14 15:28

(Sent from HKEPC iPhone app)

唔係全貼合,垃圾