請問平板由香港送回大陸維修

請問流程? 要打税?

via HKEPC Reader for Android

自己上大陸一轉寄,聽講大陸關口查到你帶部平板連盒,要睇你有無售賣單據,無就要比稅.
香港寄,自己找門路,我唔識,剩係搵到一家.

只用過2次,上年60,今年120, 佢地上左大陸寄後,會比番單號我,
但今年佢地唔記得比我,好彩收貨個邊通知番我已經收到. 唔係部機就石沈大海

大陸平板保養好似唔洗盒
就算冇單都係睇機s/n

人手帶淨機上去整啦,寄上去不如掉左佢。

寄二次乜都唔使! 是用sf的

willng911 發表於 2015-10-23 19:25

我問過sf, 佢一見到係彷苹果, 就話會打稅, 唔肯同我寄。
不過我問個時係抄6S 個期。

willng911 發表於 2015-10-23 19:25

你就好,我有次寄GAMEBOY帶(上年)......因為有電池,唔比寄

要人幇手,好心講清楚D,乜野牌子,壞左乜,買左几耐,想港寄或親身北上等等!

多謝各位share經驗 其實係部Onda買左未夠一個月 行行下win10 reboot只出到logo 長按熄機後機都開唔到 無計。。。。

via HKEPC Reader for Android

多謝各位share經驗 其實係部Onda買左未夠一個月 行行下win10 reboot只出到logo 長按熄機後機都開唔到 無計 ...
298268 發表於 2015-10-24 19:20

昂达深圳科学錧地铁站附近有维修点
    ,淨帶部机上去修理即可,唔須要帶盒!亦唔駛發票!地址上官网有!最近我都攞左部机上去修理!