[急問]新手教請KINDLE......

請問一般睇PDF 電子書,KINDLE PAPERWHITE 如果想無廣告係咪要揀日版?

同埋邊度買先有保障?(如果唔方便的話請pm)因為無信用卡,所以上唔到amazon訂<<<香港買既師兄幫幫手

check個陣要注意d咩? thx~

AMAZON 一定係最有保障, 老實講玩得呢D 你遲早都要用信用卡, 建議你都係申請番張吧...

我用過好幾部電子書, 唔覺得用黎睇pdf係好主意.
如果主力pdf, 建議android tablet 或者ipad, 效果一定最好

至於信用卡, 唔係賣廣告, 如果你用csl ,申請tap and go係有一組master card no.俾你, 可以當一般信用卡用, 但要prepaid同無一般信用卡嘅優惠

我用過好幾部電子書, 唔覺得用黎睇pdf係好主意.
如果主力pdf, 建議android tablet 或者ipad, 效果一定最好
...
肥肥 發表於 2015-12-9 02:01

請問師兄,點解KINDLE睇PDF唔太支持?我都有聽過朋友話KINDLE 睇PDF無咁好...(DETAIL無追問...哈哈 )

係咪會LOAD得慢同埋無咁清?

樓主有冇試玩過kindle paperwhite. 我原本都想買,但鋪頭試玩左幾分钟就決定放棄,流暢度很差,font唔啱睇,冇詳細研究有冇得較行距,字距等。最後用番手机睇書。

因為牌版問題,睇pdf好多時要放大縮小, 除非你用好大尺寸ebook,否則放大縮小移動皆係eink死穴.我以前就為過睇pdf買左部kindle dxi, 不過都係覺得唔夠.....
另外pdf普遍比較大食, 對於為左持航而犧牲效能嘅電子書黎講, 睇pdf會好似拉牛上樹咁.

流暢度不嬲唔係ebook強項,但eink俾到你嘅野手機平板絕對俾唔到你.
另外font係可以轉,行距字距大小可以校.

For PDF Eink reading, try consider Sony DPTS1
https://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-DPTS1/

For PDF Eink reading, try consider Sony DPTS1
domeso 發表於 2015-12-9 12:04

尼部一路都想買,奈何太貴,唔捨得

尼部一路都想買,奈何太貴,唔捨得
肥肥 發表於 2015-12-9 12:56

is well worth it!

請問師兄們, paperwhite以家新既model 有冇繁中menu?

聽聞日版2015得簡中?美版2015 有繁中? thx