8吋windows平板電量問題

小弟用緊部PIPO嘅8吋windows平板,一年內粒電已打柴兩次,好彩買咗行貨。
因已習慣咗用平板上網,另始終 windows 上網睇網頁好啲,想問吓咁多位有冇邊部國產8吋windows平板粒電耐用啲冇咁快打柴,謝謝。

要唔偷工/無咁偷工減料
應該黎緊既小米平板2-64 會好少少
或者睇下有無邊間大廠 清貨減價再執(我部 東芝就係,個陣999人仔 再-150紅包買

thinkpad 8 千幾元,電應該無咁易壞,壞都容易搵來换

标题

小弟用緊部PIPO嘅8吋windows平板,一年內粒電已打柴兩次,好彩買咗行貨。
因已習慣咗用平板上網,另始終 wi ...
mega23mac 發表於 2015-12-22 12:16

请問pipo換电收唔收钱,要不要放低二个月

回覆 3# kencpli

Thinkpad 8 重有得賣??。。。另之前呢度啲師兄講好似好多問題?

请問pipo換电收唔收钱,要不要放低二个月
dickdick 發表於 2015-12-23 08:08

我係香港買行貨,上代理整!

回覆 1# mega23mac

你不是常帶著外出,用到無電才充呀?
    我部幾年前的極光還健在!

window此終食電,如有DIY能力自己換其實唔難

依部美國出左US$449,唔知香港幾時到 ^_^
Dell Venue 8 Pro 5855
Win 10 Pro
8" 1920 x 1200
X5-Z8500
4GB ram
64 eMMC
USB-C

http://www.dell.com/us/business/ ... =bto10005t58558usca

依部美國出左US$449,唔知香港幾時到 ^_^
Dell Venue 8 Pro 5855
Win 10 Pro
8" 1920 x 1200
X5-Z8500
4GB  ...
chaser100 發表於 2015-12-23 11:53

呢部係幾好, 又用z8500, 又有4GB RAM, 不過要成三千五百左右又唔係好值喎...(仲未計運費)