馳為這個型號可以嗎?HI10

CHUWI/驰为 Hi10 WIFI 64GB win10系统10.1英寸双USB四核平板电脑
CPU:intel Cherry Trail Z8300

显示
屏幕尺寸         10.1英寸
分辨率         1920x1200
触摸屏类型         电容屏
像素         200万
后置摄像头像素         200万
存储
硬盘容量         64GB
内存容量         4GB
存储类型         EMMC

昂達有部差唔多
我都比較緊買邊部

ss (2016-01-03 at 05.25.39).jpg

昂達有部差唔多
我都比較緊買邊部
ywringo 發表於 2016-1-3 17:25

兩部個SPEC好似差唔多

Hardware spec & 維修 都係擇 驰为 Hi10...有三個 USB Port 一個大頭3.0 一個大頭2.0 & 一個micro usb for 充電...screen 解像度有差d 1900x1200 吾係2K 會無咁浪費電,壞機應該可以直接攞去深圳總廠整

勸大家唔好買馳為(或者大陸平板)...
部HI8 買返來唔夠一個月個MON壞左TOUCH
廢到爆...........

廢到爆........... ...
cranky825 發表於 2016-1-3 19:57

馳為我都曾有不愉快經歷 因些有點介心

PS 兩部機的規格確係馳為略勝一籌

10.1吋,我覺得mon太細,windows黎講,啲掣細會比較難禁

我都考慮緊HI10定 W1S

昨日都出去旺電看過,10.1吋又真係細左D,
用這個價錢買呢個SPEC,差不多,不能要求得太多,台電都有部大D,11.6吋
大家還有咩建意

廢到爆........... ...
cranky825 發表於 2016-1-3 19:57

有無拎去整????