日本買 Kindle Paperwhite 問題

去日本公幹時,想順便買一部Kindle Paperwhite 送俾朋友

唔知買時可否驗機? 有無特別地方要留意?  或唔好煩,係香港舖頭買水貨會安全啲?  (e.g. 7日保養)

係香港買吧.有的鋪老細會簡單講點用

香港買都係日本水啫

之前買過2次 都係amazon買直接寄去酒店

之前買過2次 都係amazon買直接寄去酒店
prtree 發表於 2016-1-4 16:33

因我有其它野要買,需要退稅
如係 Bic Camera 買,唔知有無得即場試機?

係香港買吧.有的鋪老細會簡單講點用
abcjerry 發表於 2016-1-4 01:16

價錢相差幾遠到?  (可能會買3-4部)

香港買都係日本水啫
望月小妖 發表於 2016-1-4 02:55

美水及日水,分別大唔大?

美水及日水,分別大唔大?
Soxan 發表於 6-1-2016 09:35 AM

一樣,日元低位所以抵 d咁解

價錢可以上 amazon.jp同 price.com.hk比較。以前計過 amazon.jp 集運都抵過係香港買一百元左右,可惜 kindle唔俾送集運。

via HKEPC Reader for Android

一樣,日元低位所以抵 d咁解

價錢可以上 amazon.jp同 price.com.hk比較。以前計過 amazon.jp 集運都抵過 ...
goofyz 發表於 2016-1-6 10:40

Amazon.jp (¥ 16,280)   / Price.com.hk (HK$ 880)

當日本遊客買減8%稅 (街舖),都好似貴過香港,即是否香港買水機更抵?

Amazon.jp (¥ 16,280)   / Price.com.hk (HK$ 880)

當日本遊客買減8%稅 (街舖),都好似貴過香港,即是 ...
Soxan 發表於 6-1-2016 11:02 AM

你買無廣告版?香港水貨九成都有廣告。

不過計番都係香港平 d, 呢樣真係有 d 奇怪。

另外,廣告版可以在買回來後再付款移除。廣告版同非廣告版都係同一款機。

via HKEPC Reader for Android