[開箱] 簡單開箱 酷比魔方iwork8 旗艦版雙系統(z8300 2gb/32gb)

部機主要買黎有時俾個仔出街用,所以本身對部機要求唔高。
開盒就見到內盒打開左,以為咁橋仲焦俾人偷左? 好彩部機仲係到,只係內盒封條開左,所以唔穩陣。問左客服,因為頭批機係由單系統刷雙系統,所以工廠係開過盒。可能咁橋呢部無貼返好。
Android果邊有google play 有繁中, mytv 4.1可以用到.
Win 10 亦有繁中揀。
兩邊新機都係淨約5.5~6gb空間可用,對部分人真係唔夠用。

支持開箱, 求優缺點及用後感

支持開箱, 求優缺點及用後感
Savoy0904 發表於 2016-1-12 22:23

優點就係平(tb),有齊煩中 google play.
缺點真係要用落先知,粒電唔好好似倒水咁已經收貨。

唔該晒worldcat, 等埋你出個用電量報告

諗緊買唔買64GB 插入去~

globe 發表於 2016-1-13 00:25

插左張transcend 64gb可以用到。

請問機身熱唔熱?
sd card format exfat ntfs 認唔認到?
有無上一代機轉os 會認唔到sd card問題?

幾錢? 係咪做緊499, 回贈50蚊券+鍵盤?

globe 發表於 2016-1-13 00:25

64gb 有問題, win 10果邊認唔到。
試左samsung plus, toshiba excria, transcend 600x 都係唔得,可能唔support sdxc.

但andriod 果邊全部認到。

幾錢? 係咪做緊499, 回贈50蚊券+鍵盤?
edenli 發表於 2016-1-13 21:05

Yes..... 但點券要到3月先回返。