[開箱] 久唔久中下伏 - 中柏 jumper ezpad mini3 8" win10 with usb3.0

例牌規格
z8300 2gb/32gb 8"
人仔489送cheap mouse,另加順豐到付hkd34.

諗住買部單系統,但比較出名嘅山塞都係出預設雙系統出貨。
原本唔想煩,純係公司用黎上下網,所以㨂左呢部單系統win 10.而且有usb3又另外有micro usb, 啱晒邊叉電邊插mouse/keyboard.

今日收機,一試原來得簡體單語言版,即係無得轉繁中或英文。
又諗住自己裝win 10 pro 喇,但問客服部機無得自己入bios Ser boot device .

如果接受到簡體ui,其實都唔太差。
佢講用全貼合屏幕,而事實都幾唔錯,比其他同階山寨機係清啲。
部機幾輕身,個機背設計雖然膠,但都幾好揸手。

假期後好多野做,所以只係影左幾張相。

win10唔係安裝返個語言包即可用返繁體咩?/

500蚊人仔用到算偷笑

回覆 2# kingken2006

內地個個windows 係唔比安語言包 先轉左條key去反國際windows而唔係單一語言板先可以安

回覆 4# index1942

哦..係呀..我14年買既 voyo a1 mini 無黎個問題.win8升了win10家用版  .去設定那裡 新增語言就直接用到繁體..我仲以為全部機都可以添

回覆 5# kingken2006

你WIN8個時正常加唔到繁體. 可能係上左WIN10 轉左唔係單一語言

回覆  kingken2006

你WIN8個時正常加唔到繁體. 可能係上左WIN10 轉左唔係單一語言 ...
index1942 發表於 2016-3-30 10:57

voyo a1 mini , chuwa vi8 , vi10 第一次開機,已經可選用繁體 , iwork8 行 win10 都可以選用繁體.

其實好多都可以叫店幫你鏟左android.....

為單系統買怪牌子...

500蚊人仔用到算偷笑
ckarea 發表於 2016-3-30 09:59

同意,可能開左個背殼會嚇親