想入一部 9 or 10 吋既 tablet

部 ipad air 2 比人跌爆 mon, 整返都要成2千買過部新好過
本來已經有一部 mini2

其實 2 部 tablet 主要係方使太太係廚房望 ipcam 睇住係房訓覺既 bb, 因為 2 個 cam 所以就 2 部 tablet (冇得一個 app 行哂)
想問下 Andriod tablet 係唔係可以分割畫面同一時間 display 2 個唔同既 app?
如果係, 有冇咩大廠機 recommend?
Z4 or tabS2 or Nexus 9 or Pixel C 好?

Thanks

如果要開兩個APP, 會唔會好WIN10平板開兩個WEB簡單D?

如果要開兩個APP, 會唔會好WIN10平板開兩個WEB簡單D?
liok 發表於 2016-4-5 12:58

我其中一個cam win 冇得玩
一係iphone 一係 andriod

求推介

反而有cam win 用唔倒。。。。。。買一部pad ,換過兩隻cam 會唔會平d....

反而有cam win 用唔倒。。。。。。買一部pad ,換過兩隻cam 會唔會平d....
wing1234 發表於 2016-4-6 12:53

Cannot replace those 2 cams la....

any suggestion to the pad I mentioned above?

Android本身係要7.0(Android N)先有兩邊視窗分割功能
部份機種, 例如Samsung/LG, 就自行加左呢D功能 (不過LG冇出Tablet)

留意, 未必個個app都支援, 有D app分割完可能唔夠位show哂D野 / 走哂位
大部份app亦唔可以同時開兩份出黎用

如果你個cam係support行web,android可以同時開兩個chrome出黎(剛用note5試咗work)

Android本身係要7.0(Android N)先有兩邊視窗分割功能
部份機種, 例如Samsung/LG, 就自行加左呢D功能 (不過L ...
KinChungE 發表於 2016-4-6 14:41

oh 明白............

如果你個cam係support行web,android可以同時開兩個chrome出黎(剛用note5試咗work)
kkepic 發表於 2016-4-6 15:03

就係其中一隻唔 support web 先用唔到 win.
係 Belkin..............