8吋平板的選擇

1.酷比魔方 T8 WIFI 16GB 8英寸双4G 平板通话电脑手机1280x800
2.Teclast/台电 P80 4G WIFI 16GB 8英寸通话平板电脑1280x800

兩隻都是約499人仔, config 差不多
唔知那隻省電好用呢?

1.酷比魔方 T8 WIFI 16GB 8英寸双4G 平板通话电脑手机1280x800
2.Teclast/台电 P80 4G WIFI 16GB 8英寸通话 ...
smchkman 發表於 2016-5-3 00:35

点解唔卑多200人仔買T8旗艦版呢,好玩好多,值得的。利申,T8普通版我都有,台电未用過电話平版,不作評論。

点解唔卑多200人仔買T8旗艦版呢,好玩好多,值得的。利申,T8普通版我都有,台电未用過电話平版,不作評論 ...
b-29 發表於 2016-5-3 09:11

我只係睇動新闻和上網頁,不玩遊戯,行1280和1G RAM夠用.
多1g ram和1920贵多200覺得唔值。

告诉你吧,画面,多200元,靓很多,相机,有自動對焦,實用好多,网頁流暢亦顺很多,由其后台多软件執行。T8兩部机我都玩盡,什么情况亦经歷過,看淘宝两部机销路便知那部受歡迎,兩部机我亦有贴文,看点擊同贴文返應便知,你可以多上网参考吧!

告诉你吧,画面,多200元,靓很多,相机,有自動對焦,實用好多,网頁流暢亦顺很多,由其后台多软件執行。T ...
b-29 發表於 2016-5-3 10:21

thz

我想知道觸碰反應方面可以嘛? 我幾年前買的要用點力按畫面才有反應

我想知道觸碰反應方面可以嘛? 我幾年前買的要用點力按畫面才有反應
ryuyimryu 發表於 2016-5-3 20:08

现時任何一部山寨安卓,或双系統平板,触控屏幕方面已達標准,反而电池,芒表現尚未能满意。

现時任何一部山寨安卓,或双系統平板,触控屏幕方面已達標准,反而电池,芒表現尚未能满意。 ...
b-29 發表於 2016-5-3 20:24

上網搵到的資料:
T8 1280ver 4000mah 354g
T8 1920ver only 3800mah 312g
係咪 1280ver 省電多D 呢?

上網搵到的資料:
T8 1280ver 4000mah 354g
T8 1920ver only 3800mah 312g
係咪 1280ver 省電多D 呢? ...
smchkman 發表於 2016-5-4 22:01

2个都系T8?
山寨D数值! 算啦,告诉你實際時间吧,以净上网,看movie計T8PLUS 约4.5小時, T8 5小時,以新机當時計。

最衰T8旗艦版無hdmi,唔係就買咗。