淘寶買平板係咪一定無裝Google Play?

淘寶買平板係咪一定無裝Google Play?

我唔想又要自己裝好多野先用到Google Play 及其他Google服務

我想一買返來已經原生裝好晒

咁係咪係高登黃金買的, 就會有官方裝好了的Google Play 及其他Google服務?

淘寶買基本上無,除非你另外叫賣家幫你裝。
係香港買既,如果係香港行貨或國際版水貨,一般都有。但如果買既係內地水貨,咁就未必有,要視乎舖頭有無幫你裝埋。

我係淘寶買幾部都裝Google Play.

我係淘寶買幾部都裝Google Play.
0742 發表於 2016-5-5 21:13

要特登叫賣家裝埋俾你? 要唔要加錢?

係咪裝左用到google play, 就即係用到其他google服務/youtube無問題?

酷比魔方安卓平板一定有谷歌商店,t8系列我用緊!冇谷歌系少数型号,買之前问下客服,或上黎问下咪得囉!

如基本系冇,装到未必用到晒D功能,很多时有后患,除非刷入第3方recovery, root 机,再用rec 刷入google gapps , 咁就一勞永逸。

我買過胖丁、馳為、臺電。全部深圳或者淘寶買,都預載Google Play。並非特別要求。

我買過胖丁、馳為、臺電。全部深圳或者淘寶買,都預載Google Play。並非特別要求。 ...
forbetter 發表於 2016-5-6 07:44

最怕係只係得google play正常用到, 但其他要google framework 的 APPS 會出問題....

最怕係只係得google play正常用到, 但其他要google framework 的 APPS 會出問題.... ...
askl 發表於 2016-5-6 10:01

其實以酷比魔方为例,个安卓rom 已接近原版,無論google 或其他軟件都易安裝同少衝突,如XPOSED框架等,
所以放心買來使用吧!跟我用T8吧!很多師兄,都say OK,
google shop 想試得唔得,下载个hay farm, 佢会要求link埋google play app, 如link埋成功,便可証明ok 啦!

不過山寨机都系去淘寶買为實際,又平又唔会買到D倉底野!