又一深水埗黑店

http://digital.discuss.com.hk/vi ... &extra=page%3D1

昨日去買平板,老細先收錢,後試機,冇問題,試咗第一部機身貼唔實,換第二部好少少,收貨走人。(試機期間,有一個客來取維修手機,取機後發現係唔同型號,個客要求取回原本型號,點知個老細話唔関係事,叫個客直接揾間廠交涉,個客最後報咗警。)當時我心稔有D中伏,但錢巳比,冇計!
回家後再睇吓部機,發覺金屬底榖貼不實,離边,個mon既touch有D失靈,今日走去换機,個老細比昨日有問題的機比我,我當然不要,點知佢話機巳换,係我不接受,叫我同廠交涉,我話要換第二個牌子,佢話要加$150, 痴Q線,即報警,(等警察期間,有個客來話部平板又有問題,個老細話係咁㗎喇,冇計。個客話去高登出post.) 個老細同我講,差人同消委會都問過,佢既做法係冇問題!最後差人來到都係叫我去消委會投訴,但差人話消委會都好難幫到手!
唔好彩!

利申:不是本人

唉,呢D咁嘅山寨機,一定要先試机后付錢,唔得咪走人,高登,黄金D友仔,乜人都有。
祇能同情原文登载者一句,真系黑仔!

講左好耐。。。

via HKEPC Reader for Android LG V10

買咗乜嘢機?

原载者應講部机卑人知啦,我都想知乜model黎架!造工山寨机系差D架,但触控屏面,我就想知啦,平到340人仔嘅talk7x, 触控都達標,原载呀哥哥 你買个部乜水黎?

講部机卑人知啦,我都想知乜model黎架!造工山寨机系差D架,但触控屏面,我就想知啦,平到340人仔嘅talk7x, ...
b-29 發表於 2016-5-9 12:10

要睇清楚啊,利申左不是本人啊
同埋個問題唔係部機有幾衰,係有d鋪頭做生意手法啊

要睇清楚啊,利申左不是本人啊
同埋個問題唔係部機有幾衰,係有d鋪頭做生意手法啊 ...
price.com 發表於 2016-5-9 12:20

你咁嘅報導法,亦几新鲜。
为免誤會系你本人,應列寫明轉貼報导,那样好D。

睇漏少少,搞到要改贴,,,,,

山寨街边货 先钱后货,已擺明系麻烦賣家,如接受此條件買家,應该系 求其是旦吧!

Never pay first。。。。

消委會廢架,無執法權力嘅無牙老虎,最叻凈係識出本月刊。
香港尼幾十年喺消費者權益保護方面都無進步過,商家大晒咁濟。
連大陸嘅消費者保護都好過香港,有法律明文規定嘅"冷靜期",明文規定嘅"更換、修理"責任。