[開箱] 【開舊箱】Samsung Galaxy Tab S 8.4 LTE

老豆原本用緊Pipo W4S,突然間開唔到機。佢又懶得去整(買咗11個月),兼且個mon已經跌爆咗一隻角,攞去代理分分鐘被屈返轉頭話人為,所以轉而換機

budget嚴格控制於$2k樓下,而且機主話2手ok(可能見我玩二手Nexus 9冇問題)。最後係肥花執到部過保Tab S 8.4

時間問題已經飛走紙盒兼flash埋AOSP棉花糖

Lock screen

Android 6.0.1 棉花糖 with May 2016 Security Patch,checked

Adpotable Storage,checked

指紋解鎖,checked

CPU-Z

純分享,多謝收睇

ching,  可唔可以貼個ROM條link參考下? 有無root/google play? thanks.

ching,  可唔可以貼個ROM條link參考下? 有無root/google play? thanks.
c2deep 發表於 2016-5-25 22:14

傳送門:http://forum.xda-developers.com/ ... s-10-5-lte-t3219759

root可以自己揀flash唔flash

Google Play Service就係OpenGApps包埋

如果做左Adpotable Storage係唔係不可以轉另一張sd卡的?

如果做左Adpotable Storage係唔係不可以轉另一張sd卡的?
3dgold 發表於 2016-5-26 02:38

我自己未試過用,不過我嘅理解係唔可以直接轉

起碼將啲app搬返落internal storage先

via LG E960, LG H815T, HTC Flounder LTE

就算爆角都囉去整,要錢先算,以前都係廠話事....大陸廠可以完全無視你爆角,整好入面俾翻你....

Tab s 都有6.0
我部tab s2都未有

我部 Tab S 8.4 LTE2014年 10月用到依家仲健在, 仍正常使用中

Tab s 都有6.0
我部tab s2都未有
Mrcheng 發表於 2016-5-26 09:52

呢個唔係官方6.0... 係XDA神人自己compile出嚟

我見部機已經過保,*** update記錄又花晒,不如自己android自己up

就算爆角都囉去整,要錢先算,以前都係廠話事....大陸廠可以完全無視你爆角,整好入面俾翻你.... ...
DGCNYO 發表於 2016-5-26 09:47

咦原來大陸廠係咁玩?等我得閒落去代理試下先