[操作疑難] ONDA V891入唔到WINDOWS點攪法?

入左SURFACE後部ONDA無開3個月
琴日打算拎來望下發現入唔到WINDOWS
GOOGLE左全部都係叫重裝WINDOWS咁
畫面好似下面D圖咁
TOUCH又TOUCH唔到
我唔知佢係HANG左定個TOUCH PANEL死左
(WINDOWS本身係簡中轉左做日文的)

1.

2.

3.

4.

5.
HOLD住左係呢到........

THX!

唔使驚,亦唔使烦,此乃双系统毛病之一,我两部双系统亦發生過,重新装過windows就可以解决。

点様重新装?上网找找看,好易架,同装系PC 度一样。

我都有過onda891, 你先去官网下载win 10既driver, 然后上网找win10 家庭版下载,之后,用ultra iso 將个windows装落usb 手指度。

用usb hub 連接平板,將mouse, keyboard 插落usb hub, 然后按power 制开平板,快手快脚按 keyboard escape 制入boot menu, 系boot menu度選uefi 手指起動,便可以了。

重有个更简单方法,拿部机去上深圳華强昂达售后整机,即日可取回,如保养期内,全免费。

多謝師兄指教
仲要去黃金買條cable轉番個standard usb頭出來先攪到.....
thx

多謝師兄指教
仲要去黃金買條cable轉番個standard usb頭出來先攪到.....
thx
sony_vaio 發表於 2016-6-1 15:16

有经验,咪自已搞下吧,以前我都成日又装又卸双系统,不下數十次。

呢个问题,都几普遍下,系呢度,都有几位師兄伸訴過,奉勸各位要久不久着下部双系统机呀!切记!

我熄機開過就得

我放埋一边,转头佢行番添